Lambda lliura un any més els seus premis Margarida Borràs. Aquesta 22a edició coincideix amb la inauguració el passat 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBfòbia, de la placa commemorativa a Margarida Borràs, dona trans valenciana executada per la seua identitat de gènere fa ja 557 anys, a la Plaça del Mercat de València.

En aquesta ocasió, aquest guardó, amb el qual Lambda distingeix la trajectòria pública de persones o entitats en la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha decidit reconèixer a:

ANA CANO – MELUSKA

A títol pòstum, per la seua imparable militància com a dona trans contra la transfòbia, la serofòbia, el masclisme i les desigualtats de qualsevol tipus, i pel seu compromís amb els drets de les persones trans fins als seus últims moments.

FUNDACIÓN 26 DE DICIEMBRE

Per la seua importantíssima i pionera tasca per la visibilitat, igualtat, respecte, cura i acollida de les persones LGTB majors.

ILGA

Pels seus 39 anys de lluita incansable per la defensa dels drets i llibertats, la igualtat, la no discriminació i despatologització de lesbianes, gais, bisexuals, i persones trans i intersex, a més de 100 països als cinc continents.

A l’acte de lliurament dels Premis, que tindrà lloc el divendres 16 de juny, a les 19h, al Saló d’Actes del MuVIM (C/Quevedo 10, València), hi assistiran diferents representants de la política, la cultura, els sindicats i el món associatiu valencià, així com les entitats premiades.

L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

 

Share This