Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Celebrem la XXV edició dels Premis Margarida Borràs, uns guardons que reconeixen la trajectòria pública de persones o entitats compromeses amb la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar. «En un any tan convuls com aquest s’ha fet més evident que mai la necessitat d’establir xarxes sòlides entre diferents col·lectius, persones individuals i entitats amigues que ens acompanyen en les nostres lluites», explica Fran Fernández, coordinador general de Lambda.

En aquesta ocasió, Lambda reconeix amb els Premis Margarida Borràs dues entitats i dues persones que ens recorden la capacitat i la força que tenim juntes per canviar i avançar cap a una societat més diversa:

Premi Margarida Borràs a Cesida (Coordinadora estatal de VIH y sida) per la seua històrica lluita davant el VIH i la sida. En un moment en què una pandèmia mundial amenaça la humanitat, considerem essencial reconèixer Cesida, una entitat que durant molts anys ha lluitat contra una altra pandèmia que va assolar la nostra comunitat amb el silenci còmplice de tota la societat i la inacció  de les administracions.

Els seus programes i projectes destinats no només a la població amb VIH sinó a tota la societat ens uneixen a totes en aquesta lluita i han contribuït a salvar moltes vides, tant de manera directa amb les campanyes de detecció, com indirecta amb les de sensibilització.

 

Premi Margarida Borràs a Casa Caridad per la seua inestimable col·laboració amb Lambda durant el confinament. Aquest 2020 s’ha imposat una situació sanitària sense precedents i ens hem hagut d’adaptar amb grans esforços. Gràcies a la inestimable col·laboració de Casa Caridad, referent en l’atenció de les necessitats bàsiques en la ciutat de València, es va poder proveir moltes persones trans i les seues famílies, així com a persones migrants de la nostra comunitat.

Al llarg de més de 100 anys d’existència, Casa Caridad ha oferit ajuda i sostre a totes les persones que s’han acostat a les seues portes, donant així resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables amb els seus serveis de menjadors socials, albergs i programes de recuperació personal, entre d’altres.

 

Premi Margarida Borràs a Rosa Sanchis i Charo Altable per la seua trajectòria docent en defensa de l’alumnat LGTB+. Dues dones docents que porten molts anys defensant l’alumnat LGTB+ en les aules i que juntes han creat la guia Els nostres cossos, els nostres drets, una eina fonamental per a treballar la diversitat sexual i de gènere amb perspectiva feminista i inclusiva amb alumnat d’instituts.

Charo Altable Vicario és professora jubilada, experta en Pedagogia Terapèutica i Coeducació emocional i sexual amb perspectiva de gènere. Rosa Sanchis Caudet és professora de valencià, forma part del col·lectiu Baubo de Coeducació Afectiva i Sexual i es responsable del blog Karicies, una ferramenta clau per parlar de diversitat sexual i de gènere amb l’alumnat de secundaria.

Lambda vol transmetre des d’ací la seua enhorabona a totes les premiades, malgrat la impossibilitat de celebrar la ja tradicional cerimònia de lliurament dels premis per qüestions de seguretat sanitària.

Share This