Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Insistim en el Dia internacional de la Prova del VIH que qualsevol persona amb una vida sexual activa ha de realizar-se proves d’ITS, com a mínim, una vegada a l’any. «És fonamental concienciar de la importància d’aquestes proves per a fomentar l’autocura, poder evitar els diagnòstics tardans, accedir a tractaments el més prompte possible, millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH i frenar la transmissió del virus», explica Tina Belando, psicòloga responsable dels programes de Salut Sexual de Lambda.

Des del col·lectiu LGTB+ de València hem organitzat una taula informativa en línia, que podrà seguir-se aquesta vesprada, a les 20 hores, des del perfil de lambdavalencia en https://www.twitch.tv. En l’anomenada taula participaran representants d’altres entitats del territori nacional que també desenvolupen programes d’atenció al VIH:

El tema principal, per descomptat, serà la prova ràpida de VIH i la conveniència de realizar-la anualment en el cas de ser una persona sexualment activa. També es perfilaran els principals reptes als que s’enfronten les associacions relacionades amb el VIH-sida i la importància d’establir xarxes per a tindre més força social, principalment en la lluita contra la serofòbia.

A més, enguany, convidem a reflexionar sobre els estigmes socials que encara hui pateixen les persones diagnosticades a partir del concurs fotogràfic “Davant l’estigma, captura la VIHda”, el termini de participació del qual està obert, per a qualsevol persona major de 18 anys, fins el 2 de novembre. Coincidint amb el pròxim 1 de desembre, Dia Mundial del Sida, es prepararà una exposició amb les fotografies presentades a concurs.

Acabar amb l’estigmatització

Des de Lambda lluitem per a eliminar tot tipus d’estigma i discriminació, també en el sistema de salut, on les persones trans amb VIH són especialment estigmatitzades i, per això, recorden que és fonamental que el personal sanitari tinga els recursos suficients, formació i habilitats psicosocials per abordar de manera satisfactòria les necessitats específiques del col·lectiu LGTB+ amb VIH.

En aquest sentit, Lambda porta des de fa més de 10 anys, junt a la Federació de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuales (FELGTB), un programa d’atenció a treballadores i treballadors del sexe. Durant tot l’any es reparteix material preventiu i s’ofereix informació personalitzada sobre salut sexual i atenció a necessitats d’índole sociosanitària, tant en la seu de Lambda com en els espais de treball sexual de carrer i habitatges particulars.

ITS Lambda, el joc en línia per a aprendre sobre salut sexual

A través d’aquesta proposta digital (www.ITSlambda.org), tractem de motivar les persones usuàries a descobrir i assolir informació veraç, actualitzada i pedagògicament comprensible sobre diferents àrees d’interés com la prevenció de les ITS, els estigmes socials o les vivències d’una sexualitat saludable.

El joc inclou un món virtual amb 10 nivells a superar, que pot pasar-se amb 1, 2 o 3 estrelles, i els resultats obtinguts es poden compartir en xarxes socials. L’última fase per a completar el 100% del joc consisteix en realizar-se una prova d’ITS, a través del servei gratuït, anònim i confidencial per a les persones LGTB+.

Share This