Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

ON ANAR

  • En el moment en què es produeix l’incident, pots trucar a Policia Nacional 091, Policia Local 092, Guàrdia civil 062, Emergències 112.
  • Pots acudir a una comissaria, a la fiscalia de delictes d’odi o a una jutjat de guardia  per posar una denúncia. No necessites possar la denuncia inmediatament. Informa’t del plaç que tens i prepara bé la informació que puga ajudar a identificar els/les culpables.

QUÈ TENIR EN COMPTE PER FER LA DENÚNCIA

  1. Tracta de recordar amb detall les paraules i comentaris de qui et va agredir.
  2. Els missatges amenaçadors, insultants o intimidatoris rebuts a les teues xarxes socials o telèfon també poden ser útils per a la denúncia, no els esborres.
  3. Tracta de recordar detalls dels agressors/es (tatuatges, vestimentes, símbols) i testimonis que puguen corroborar el que ha passat.
  4. Valora quina direcció donaràs quan interposes la denúncia, per evitar que la teua adreça puga ser coneguda per l’agressor. Pots donar la d’una altra persona de confiança a la qual li facen arribar les notificacions, no cal que siga el teu domicili. Valora-ho també si a casa no coneixen la teua orientació sexual.

ANAR A UN CENTRE MÈDIC

Si has patit violència FÍSICA i necessites atenció mèdica:

  1. Si tens lesions, acudeix a les urgències de qualsevol centre sanitari, hospital o centre de salut, per a guarir qualsevol ferida provocada.
  2. Demana l’informe mèdic d’atenció, i demana que especifiquen bé la localització i característiques exactes de les lesions, així com dels instruments (armes, pals, pedres, botes, punys) que les han provocat, ja que pot ser-te útil més tard quan t’examine el forense, en el cas que hagen curat i desaparegut.
  3. Les agressions i els episodis discriminatoris també poden deixar seqüeles psicològiques; en cas que sentes ansietat després de l’agressió, no dubtes a acudir a urgències, encara que no tingues lesions físiques. Si necessites atenció psicològica després a causa dels sentiments que t’ha provocat l’episodi, comenta-ho amb el teu metge o metgessa d’atenció primària. Demana un informe als professionals de salut mental que t’hagen atés.

ANAR A LAMBDA

Si necessites atenció, assessorament, o que valorem amb tu qualsevol dels passos anteriors, i amb independència de si vas a denunciar o no, pots posar-te en contacte amb nosaltres escrivint a denuncia@lambdavalencia.org, o trucant al 96 391 32 38.

Share This