Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuales (FELGTB) i Fundación Triángulo, les dues entitats LGTBI més representatives a nivel estatal, condemnen l’argumentari distribuit a través dels canals interns del PSOE (i que moltes militants han fet públic a través de les seues xarxes), ja que es tracta d’un document trànsfob que atempta contra la igualtat, la dignitat i els drets humans de les persones trans.

En aquest sentit, la presidenta de FELGTB, Uge Sangil, i el president estatal de Fundación Triángulo, José María Núñez Blanco, explican que, encara que “el PSOE és el partit que més ha aconseguit en relació als nostres drets, aquest reconeixement no implica un crèdit infinit en quant a la defensa de la diversitat sexual, del progrés, de la igualtat del col·lectiu LGTBI”.

Per això, han sol·licitat una reunió urgent tant al president Pedro Sánchez, com a la ministra de Igualdad, Irene Montero, perquè aclareixen la postura del Govern respecte al dret d’autodeterminació de les persones trans.

“Les ideees recollides en aquest document són més pròpies de Hazte Oír que d’un partit que sempre s’ha caracteritzat per defendre les llibertats i els drets humans. Ens recorden tristement a aquells arguments que afirmaven que la inclusió de les parelles homosexuals o bisexuals en el matrimoni pretenia la seua disolució i desnaturalització”, defenen Uge Sangil i José María Núñez Blanco, de les presidències de FELGTB i Fundación Triángulo, respectivament.

En aquest sentit, el president estatal de la Fundación Triángulo, José María Núñez Blanco, recorda que “l’argumentari recentment publicat confronta amb l’agenda del Ministeri de Igualtat del Govern de l’Estat espanyol, amb el programa del govern de coalició i amb els compromisos prèviament adoptats pel PSOE, que ja en 2017, va presentar en el Congrés una proposició de llei perquè les persones trans pogueren canviar el seu gènere en el registre civil “sense precisar més requisits que la declaració expressa de la persona interessada”.

Llei Trans

El Govern de coalició format pel Partido Socialista Obrero Español (PSOE) i Unidas Podemos va incloure entre els seus compromisos l’aprovació d’una Llei Estatal Trans i una Llei Estatal LGTBI, reivindicacions històriques del col·lectiu que, entre altres qüestions fonamentals per a les persones LGTBI, inclogueren el reconeixement del dret d’autodeterminació de les persones trans.

“Si el PSOE empara textos com el titolat “Argumentos contra las teorías que niegan la realidad de las mujeres”, promogut per la secretària de Igualtat del partit, Carmen Calvo, en el què, en base a teories mal enteses, s’atempta contra la dignitat de les persones trans, estarà renunciant a defendre els drets del col·lectiu LGTBI al posicionar-se voluntàriament en contra de la igualtat”, assegura Sangil.

Dones que exclouen a altres dones en situació d’extrema vulnerabilitat, com són les dones trans, no poden dirigir les polítiques d’igualtat d’un partit que sempre ha defensat els drets socials. Estan impedint-nos avançar com societat i, en 2019, ja van frenar amb els seus arguments tránsfobs la Llei Estatal LGTBI que el PSOE s’havia compromés a aprovar”, assegura la presidenta de FELGTB.

Amés a més, ha posat de manifest que “l’autodeterminació de gènere de les persones trans ha sigut exigida per diferents organismes internacionals, entre ells Amnistía Internacional o el Consell d’Europa, així com la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS) que va despatologitzar la transexualitat en 2018”.

Les presidències d’ambdues entitats reiteren que “des del col·lectiu LGTBI sempre hem defensat que en el feminism cabem totes. El reconeixemento de les dones trans no implica esborrar les dones, implica reconéixer una diversitat ja existent. No hi ha una única forma de ser dona, totes som víctimes del patriarcat i del masclisme i tenim les mateixes reivindicacions”.

Compromisos pendents

“Volem el PSOE de Pedro Zerolo, no un que acull un suposat feminisme transexcloent que confón la població i oblida el més important: que mentres ese perden en debats teòrics ja obsolets, en el carrer, hi ha persones, sobretot, dones, abandonades a la seua sort sense una legislació que les protegisca”, asseguren.

FELGTB i Fundación Triángulo recorden que el PSOE ha sigut sempre un exemple de defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i que va ser pioner en el reconeixement dels drets de les persones trans amb l’aprovació de la “Llei d’Identitat de Gènere” en 2007.

Per això confíen “en què aquest govern progressista complisca amb els seus compromisos electorals i garantisca la igualtat de drets de totes les persones lesbianes, gais, trans i bisexuales a través de l’aprovació d’una Llei Integral Trans i de Igualtat Social i No Discriminació de les persones LGTBI”.

Share This