Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha atorgat el Premi Arc Iris a la Falla Benicalap i a la Falla infantil D’Alt-Sant Tomás, que han sigut reconegudes amb aquest guardó gràcies al seu treball per reflectir la diversitat sexual, de gènere i familiar.

El jurat del Premie Arc Iris, format per voluntaris de Lambda, ha destacat l’alt nivell dels participants i la dificultat per a triar al guanyador. En aquesta edició els monuments de cartó pedra s’han distingit per una gran emotivitat i sensibilitat.

La falla Benicalap mostra l’única escena lèsbica de totes les presentades en aquesta edició del Premie Arc Iris i té una gran coherència narrativa. “Fa un recorregut alegòric amb les frases sobre la lluna i un eclipse, que hem interpretat com una eixida de l’armari”, afirma el jurat.

D’altra banda, la Falla D’Alt-Sant Tomás, premiada en la categoria infantil, ha sobreeixit de la resta per la seua reivindicació de la igualtat i la diversitat en tot el monument. Especialment per la defensa dels drets dels xiquets i xiquetes trans en un marc d’inclusió i esperança en un futur sense assetjament escolar”, recalca el jurat del Premi.

Lambda, a més d’involucrar-se en el món faller a través del Premie Arc Iris, ha tingut una presència activa en les falles valencianes a través del repartiment de més de 4.000 preservatius durant les mascletaes i mitjançant una campanya de difusió en mitjans en la qual s’ha demanat que en lloc de cantar-se “maricón el que no bote” s’use el lema “borinot el que no pot”.

Share This