Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

L’1 d’abril de 2017, el periòdic rus Nóvaya Gazeta, va informar que centenars d’homes que se sospitava que pogueren ser gais o bisexuales, han sigut internats en un centre com a part d’una campanya sistemàtica realitzada pel govern Txetxè. Segons aquest mateix periòdic, almenys 3 persones van ser assassinades pels abusos comesos en aquest centre d’internament i més de 100 van ser torturades. Segons diversos testimonis arreplegats per les víctimes pateixen tortures fins aconseguir que revelen noms d’altres persones LGTB. Se’ls donen puntades, pallisses amb pals i, fins i tot, electroshocks com a forma de tortura.

Tot el relat que realitza el periòdic rus i que confirma l’ONG russa “LGBT Russian Network” és una clara violació dels drets humans de les persones LGTB a més seleccionats per la seua suposada orientació sexual, un fet que viola directament la Declaració Universal dels drets Humans de l’ONU així com la Convenció Europea dels drets Humans, tots dos tractats signats per la Federació Russa en la qual està inclosa la República de Txetxènia.

La república de Txetxènia és tristament coneguda ja per la vulneració dels drets de les persones LGTB. Els crims d’honor contra homes percebuts com a homosexuals són comuns en la societat txetxena

A més, la resposta de les autoritats txetxenes ha sigut esborronadora. El líder de Txetxènia, Ramzan Kadyrov ha afirmat que “no pots detenir i perseguir a qui simplement no existeix en el nostre país. Si hi haguera gent així a Txetxènia, les institucions no necessitarien realitzar cap acció perquè els seus mateixos familiars els enviarien a un lloc del que mai eixirien.” Kheda Saratova, membre del Consell de Drets Humans de Txetxènia ha declarat que “qualsevol persona que respecta les nostres tradicions i cultura, donarà caça a aquest tipus de persones sense necessitat de les institucions i farà tot el possible perquè aquesta gent no existisca en la nostra societat”.

Les entitats que formem part de FELGTB ací reunides volem mostrar el nostre estupor per les notícies que s’han anat revelant sobre aquesta terrible situació i nostra més enèrgica condemna dels fets. Volem exigir:

  • La rectificació de les autoritats txetxenes sobre les seues terribles declaracions emparant un discurs d’odi clar contra les persones LGTB. Aquestes afirmacions transmeten un missatge molt perillós i exhorten als horribles crims d’honor contra els quals aquestes mateixes autoritats haurien de lluitar. El govern de Rússia hauria de prendre mesures per a salvaguardar la dignitat de tota la ciutadania, sense importar l’orientació sexual, ja que les autoritats txetxenes no ho fan.
  • Una recerca immediata per part del Consell d’Europa davant la gravíssima violació de la Convenció Europea de Drets Humans que seria aquest camp de concentració per a homosexuals a Txetxènia i es depuren les responsabilitats polítiques, penals, administratives i civils derivades dels fets esdevinguts. El Consell d’Europa ha d’emetre una resolució perquè la vulneració dels drets humans a Txetxènia es detinga. En cas contrari s’haurien d’exigir sancions a la Federació Russa.
  • Una recerca per part de l’ONU que complemente i reafirme la condemna que ja ha realitzat Vittit Muntarbhorn, expert independent contra la violència i discriminació basada en orientació sexual i identitat de gènere.
  • Implicació de la OSCE davant la possibilitat que la República de Txetxènia haja violat greument la carta de París.
  • La condemna del Govern d’Espanya de la violació de drets humans a Txetxènia i les terribles declaracions d’odi al col·lectiu LGTB per part de les autoritats d’aquesta república, com ja han realitzat els governs de Regne Unit, Suècia, França o EUA, així mateix exhortem al govern d’Espanya al fet que exigisca a la Federació Russa una recerca exhaustiva sobre la veracitat d’aquest camp de concentració en plena Europa.
  • El Govern espanyol ha de comprometre’s en matèria de cooperació i desenvolupament amb la igualtat LGTB a Txetxènia i tota Rússia per a poder enfortir a les ONGs que lluiten pels drets humans en aquest país
  • El Parlament espanyol ha de mostrar la seua solidaritat amb el col·lectiu LGTB de Txetxènia que pateix el discurs d’odi del seu president així com exigir de la mateixa forma que Amnistia Internacional, ILGA Europa i Human Right Watch una recerca independent.

Des de Lambda et convidem a participar en les diferents concentracions organitzades per diferents ciutats. Pots consultar-les ací.

 

Share This