Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Hui estem d’estrena perquè llancem el joc en línia “ITS Lambda” fent-lo coincidir amb la commemoració del Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva i sota el lema “Vèncer les ITS”. L’objectiu d’aquesta proposta digital és motivar les persones usuàries a descobrir i assolir informació veraç, actualitzada i pedagògicament comprensible sobre diverses àrees d’interés com la prevenció de les ITS, l’estigma social o les vivències de la sexualitat. 

El joc és gratuït i es pot triar si jugar en valencià o en castellà. En accedir, trobareu un món virtual amb 10 nivells a superar, basats en preguntes, on provar els vostres coneixements i descobrir, en cada nivell, noves dades per combatre una ITS o un estigma social. Cada nivell pot superar-se amb 1, 2 o 3 estrelles, per animar-vos a repetir els diferents nivells fins a superar-los amb una puntuació perfecta!

A més, podreu compartir els resultats en les xarxes socials i comparar-los amb els obtinguts per la resta de persones que juguen a l’ITS Lambda. L’última fase per a completar el 100% del joc és realitzar-se una prova d’ITS. En arribar al final, s’indica com demanar cita prèvia per fer-vos la prova de VIH, hepatitis C i sífilis en Lambda, on el servei és  gratuït, anònim i confidencial per a les persones del col·lectiu LGTB+. 

Quina ràbia faria passar-se el joc al 99% i no poder completar-lo, veritat? 😉

El joc està disponible en el domini www.ITSlambda.org i ha sigut desenvolupat per Prisma, una empresa dedicada a crear ferramentes innovadores amb elements de gamificació per a seduir les persones usuàries i involucrar-les en experiències satisfactòries que afavoreixen aconseguir els objectius marcats.

joc educatiu sobre salut sexual

Més activitats en el Dia de la salut sexual

Entre altres activitats de hui, Calcsicova —coordinadora d’entitats d’associacions de VIH-sida de la Comunitat Valenciana i de la que Lambda forma part— ha instal·lat aquest matí, una taula informativa en la plaça de l’Ajuntament de València per a conscienciar i sensibilitzar la població sobre la necessitat de conèixer, adquirir i mantenir hàbits sexuals saludables, raó per la qual el col·lectiu repartirà material preventiu durant el matí, a més d’informar sobre la reducció de riscos.

Lambda defensa una sexualitat activa i plaent, per la seua repercussió positiva en la qualitat de vida de les persones adultes, sense discriminacions per sexe, identitat de gènere ni orientació afectiu-sexual.  

També lluitem per a eliminar tot tipus d’estigma i discriminació, i posem el focus en el sistema de salut, on les persones trans amb VIH són especialment estigmatitzades. Insistim en què és fonamental que el personal sanitari tinga els suficients recursos, formació i habilitats psicosocials per a abordar de manera satisfactòria les necessitats específiques del col·lectiu LGTB+ amb VIH.

En aquest sentit, Lambda porta endavant des de fa més de 10 anys, junt a la Federación de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB), un programa d’atenció a treballadores i treballadors del sexe. Durant tot l’any es fa repartiment de material preventiu i s’ofereix informació personalitzada sobre salut sexual i atenció a necessitats d’índole sociosanitària, tant en la seu de Lambda com en els espais de treball sexual de carrer i habitatges particulars.

Si t’interessn els temes de salut sexual i vols col·laborar en accions que Lambda organitze en aquest sentit, escriu a info@lambdavalencia.org. Comptem amb tu!

Share This