Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

COMUNICAT DE PREMSA

 La votació en contra de la Llei Trans que va realitzar el grup popular en les Corts Valencianes el passat 30 de març ha deixat pas a les primeres conseqüències. L’edil Amparo Ciscar, representant del PP a Paiporta, així ho testifica. Els seus comentaris en les xarxes socials referits a Cassandra Vera, continuen amb la línia argumentaria que el seu partit ha estat esgrimint per a votar en contra de l’aprovació d’una llei, la Llei Integral del reconeixement del dret a la Identitat i Expressió de Gènere de la Comunitat Valenciana, que garanteix per al nostre col·lectiu un dret fonamental bàsic: el dret a ser persones, tal qual ens sentim.

Des de Lambda, entenem que la senyora Císcar pense que, pel fet que Cassandra siga una persona trans, té el poder de furtar-li la dignitat humana i mostra d’açò és la votació en contra del seu partit a una llei que ens igualava amb la resta de la ciutadania.Potser si aquests comentaris s’hagueren realitzat en referència a la senyora Císcar, o cap a algú de la seua família o partit, serien considerats una enorme ofensa i, fins i tot, un fet delictiu contra l’honor. Llàstima que la seua militància en el Partit Popular li impedisca entendre la realitat tal com se’ns presenta avui. Des de Lambda sempre hem sabut que per al Partit Popular el nostre col·lectiu, i sobretot el col·lectiu trans tal com es va evidenciar el passat 30 de març, no té els mateixos drets que la resta. En aquest cas, el dret fonamental a la llibertat d’expressió de l’edil de Paiporta, s’ha posat clarament per sobre de qualsevol dret humà que Cassandra, com a persona trans, poguera gaudir.

Sembla ser que la edil del PP encara no s’ha assabentat que moltes dones, o persones que se senten i identifiquen com a dones, siguen trans o no-trans, tenen bigoti i no per açò deixen de ser dones. Tal volta la edil no coneix l’existència d’aqueixa professió a la qual acudeixen freqüentment moltes d’aquestes persones per a intentar encaixar en el cànon de bellesa occidental, anomenada esteticista.

En aquest sentit des de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals volem manifestar que:

  • Com a persones trans estem fartes que el PP ens considere ciutadanes de segona.
  • No podem continuar tolerant que el PP antepose els drets de la ideologia catòlica als nostres drets fonamentals tal com van fer amb la defensa de certes esmenes dijous passat, 30 de març, en la votació sobre la Llei Integral del reconeixement del dret a la Identitat i Expressió de Gènere de la Comunitat Valenciana.
  • És inadmissible que el PP seguisca defensant, com de nou va fer a través de la sèrie de compareixents que van participar les diferents sessions de debat sobre la Llei Trans, que se’ns aplicaren teràpies d’aversió per a revertir la nostra identitat i desig.
  • El Partit Popular, no content amb tot el que hem aguantat i lluitat les persones trans al llarg de la història, encara s’atrevisca a passejar la seua ignorància sobre les identitats trans, i més encara sobre la intersexualitat, pels carrers d’Espanya i els seus col·legis.

Des de Lambda encara recordem les votacions de la Llei de 2007, que ens facilitava el canvi registral de nom i sexe, i a la bancada del PP en el Congrés dels Diputats, votant en contra d’aquella llei sense immutar-se, sense patir ni un sol instant per les vides que estava menyspreant i més d’un, després d’estrènyer el botó del no, va seguir llegint el periòdic com si res.

Senyores i senyors del PP, som persones!

Senyora Amparo Císcar, amb els seus comentaris no solament ha discriminat a Cassandra sinó a tot el col·lectiu de persones trans. Així doncs, des de Lambda, li exigim una disculpa pública i que retire tot comentari que fomente el discurs de l’odi cap a les persones trans. A més, li exigim, la dimissió immediata del càrrec públic que ostenta, ja que les seues declaracions d’odi la incapaciten per a defensar l’interès i el ben comú que com a política està obligada a defensar i a fer complir.

Com diu la investigadora, escriptora i directora Susan Stryker, “la majoria de les persones tenen grans dificultats per a reconèixer la humanitat d’una altra persona si no poden reconèixer el gènere d’aqueixa persona”. Senyora Císcar, aquest és el seu problema i el del seu partit, problema que es fa evident cada vegada que els veiem votar en contra de qualsevol proposta que dignifique les nostres vides.

Share This