Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda, juntament amb la Coordinadora estatal de VIH i sida (CESIDA), celebra hui, 1 de març, el Dia de la Zero Discriminació, per a destacar el nociu estigma que pateixen les persones que viuen amb el VIH en la societat espanyola.

En aquest dia, l’associació i la coordinadora, han recordat que quan una persona que viu amb VIH està prenent tractament per a suprimir la reproducció del VIH i la seua càrrega viral ha aconseguit nivells indetectables, no pot transmetre el VIH a una altra persona.

“La societat ha de saber que les persones amb el VIH que prenen el seu tractament no transmeten el VIH a altres persones, fins i tot si no usen preservatiu en les seues relacions sexuals”, anuncia Ramón Espai, president de CESIDA.

Estigmatitzar a les persones que viuen amb el VIH fa que se senten menys motivades per a rebre una atenció i un tractament sanitari que contribueix a la seua qualitat de vida.

En el Dia de la Zero Discriminació, Lambda anima a plantar cara a l’estigma i a la discriminació cap a les persones amb el VIH doncs la serofobia dificulta l’eradicació de la infecció per VIH i limita la vivència sana de la vida de la persona que viuen amb el VIH.

El principal objectiu de Lambda i CESIDA en aquesta jornada és reivindicar que totes les persones reben un tracte digne, respectant la seua dignitat humana, autonomia i privadesa i que se’ls garantisca l’absència de coacció i abús en igualtat de condicions en tots els àmbits de la vida: social, familiar, laboral i sexual.

El Dia de la Zero Discriminació representa una oportunitat per a recordar que tothom pot prendre part en la transformació i involucrar-se per a aconseguir una societat igualitària i justa lluny d’actituds serófobas.

Share This