Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El viatge de Flop

«El viatge de Flop» és una de les iniciatives més veteranes de Lambda, en el camp de l’educació en diversitat, que millors resultats ha donat a l’hora d’abordar les diferents formes de ser, sentir i estimar amb xiquets i xiquetes de 5 a 10 anys.
Puja’t a la nau de Flop i acompanya-li en el seu viatge, on coneixerà a multitud d’animals amb els quals no solament aprendrà valuoses lliçons sinó que, de cada visita, s’emportarà coses que perduraran per sempre.
Una tendra aventura per a aprendre que les diferències, siguen del tipus que siguen, lluny de distanciar-nos, ens fan empatitzar amb qui, per altres motius, també és diferent.

Descarregar el llibre

A més, ací tens material addicional per a gaudir al màxim de “El viatge de Flop”:

 

Viatjant amb Flop és una proposta didàctica que, mitjançant una sèrie d’activitats senzilles, convida a reflexionar, a aprendre, a aprofundir i a abordar el tema de la diversitat d’una forma amena i desenfadada.

Amb el «Kit Avançat de Supervivència per a Viatges a Altres Planetes Diversos, Diferents i Estranyament No Verds», també conegut com KASVOPDDENV, plantegem diferents situacions que afavoreixen la participació activa en la història de Flop, utilitzant el joc com a eina fonamental d’aprenentatge.

D’aquesta manera, es pretén fomentar l’interés per la lectura, a més de posar en marxa els processos cognitius bàsics que ajuden a accedir al coneixement del món, de les altres persones i al coneixement propi, i que aquest aprenentatge resulte significatiu.

Totes les activitats que es plantegen són totalment adaptables i modificables segons el context educatiu en què ens trobem.

Aci pots descarregar la proposta didàctica.

 

 

 

 

De vegades, la iniciació a la lectura pot convertir-se en una tasca tediosa que pot provocar en xiquetes i xiquets que prenguen mania als llibres.

Per açò resulta imprescindible una iniciació a la lectura i l’escriptura des d’un enfocament positiu perquè així, l’aprecien i vegen els llibres com els seus millors amics.

Donada aquesta necessitat d’iniciar-se en la lectura i escriptura que xiquets i xiquetes tenen, podem aprofitar aquesta motivació per a, amb aquestes fitxes, treballar de forma implícita els valors de respecte a la diversitat que transmet “El Viatge de Flop”.

Ací pots descarregar fitxes on es resumeix “El viatge de Flop” per a escriure, acolorir i llegir.

Escriu i llig amb Flop

 

 

Els xiquets i xiquetes solen tenir un instint natural per a la pintura. De fet, la majoria, des de ben infants adoren pintar ja que a través del dibuix poden comprendre millor el món que els envolta, es comuniquen amb major facilitat i poden expressar el que senten amb major llibertat.

A més, pintar a edats primerenques, té grans beneficis per al seu desenvolupament com millorar les seues habilitats motores, fomentar la seua autoestima, desenvolupar el pensament abstracte i la intel·ligència emocional, millorar l’aprenentatge o estimular l’autocontrol i la concentració.

Cal tenir en compte que la pintura també pot ser una oportunitat per a ensenyar nous coneixements i inculcar valors. N’hi ha prou amb escollir dibuixos relacionats amb les temàtiques que vulguem treballar.

Ací pots descarregar dibuixos per a acolorir relacionats amb “El viatge de Flop” il·lustrat per Salvatore Alaimo.

Pinta amb Flop

 

 

Els xiquets i xiquetes aprenen millor a través del joc. Durant la infància, el joc es converteix en l’eina didàctica més eficaç per al desenvolupament infantil. O dit d’una altra forma: encara que no juguen per a aprendre, aprenen jugant. I és per açò que no hi ha res millor que els jocs com les sopes de lletres o els laberints per a fer que pensen i reforçar allò après llegint “El viatge de Flop”.

A més, aquest tipus d’activitats tenen grans beneficis respecte a l’aprenentatge tradicional com que fomenten la creativitat, afavoreixen la concentració i l’atenció però sobretot son divertides!

Ací pots descarregar alguns jocs i passatemps per a reforçar allò aprés llegint  “El viatge de Flop”.

Pensa amb Flop

Únete a nuestro boletín

Share This