Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

L’àmbit laboral continua sent un espai hostil per a les persones LGTB i en especial per a les persones trans. Tot i que no es percep una discriminació generalitzada i són molt els avanços normatius, encara no s’ha aconseguit una normalització plena. Les persones trans, i de forma especial les dones trans, es troben amb greus problemes per a la seua inserció professional per culpa dels obstacles i prejudicis que continuen trobant.

A la transfòbia i desconeixement sobre les identitats trans es suma l’inconvenient que les persones trans tendeixen a interrompre molt prompte el seu itinerari formatiu a conseqüència del rebuig que pateixen en la seua època d’estudiants, i amb especial duresa en l’adolescència amb repetits casos d’assetjament. Aquesta menor preparació o qualificació constitueix un llast afegit per a la seua entrada al mercat laboral, fet que els condueix a treballs precaris i no qualificats, segons dades d’un estudi sobre la realitat de les persones trans en l’àmbit laboral del Ministeri d’Igualtat (2017).

Amb motiu del 20 de novembre, Dia de la Memòria Trans, tindrà lloc una xarrada virtual sobre les realitats trans en l’àmbit laboral en la que col·laborem amb la iniciativa Diversitats de la Universitat de València, i Lliurement. La xarrada serà el 20 de novembre a les 10:00 hores i es retransmetrà en directe a través del canal de Twitch de Lliurement: twitch.tv/lliurement.

La participació i inserció de les persones trans en el mercat laboral es veu també molt determinada per la situació en què es troben en el seu procés de trànsit i pel seu passing, és a dir, pel fet de si se’ls nota o no que són persones trans. De les discriminacions i transfòbia a l’àmbit laboral se’n parlarà en la mesa d’experiències, que comptarà amb la participació de membres del Grup d’Assessorament en Temes Trans de Lambda (GATT).

Les persones participants relataran la seua vivència i experiències laborals; com ha estat la recerca d’ocupació I les dificultats que han trobat; el procés de trànsit i les diferències entre transitar abans de trobar feina o al lloc de treball; els avantatges o inconvenients que els confereix el seu passing; etc.

Tot seguit, tindrà lloc una ponència sobre els drets laborals de les persones trans a càrrec d’Òscar Requena, professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València especialitzat en aquesta qüestió.

Per a seguir la xerrada no cal inscripció prèvia, i és prou connectar-se a través del canal de Twitch de Lliurement: twitch.tv/lliurement a les 10:00 hores.  Si voleu rebre més informació, podeu escriure a diversitats@uv.es.

Share This