Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

L’inici de la manifestació està programat a les 19.00 h des de la Porta de la Mar i l’itinerari continuarà per Colón, Xàtiva, avinguda Marquès de Sotelo i finalitzarà en la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest.

Més de 70 organitzacions, entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats, han confirmat la seua participació en la manifestació sota el lema ‘Férem història, farem futur: pels drets LGTB+’.

Enguany es compleixen 40 anys de la primera concentració i mobilització per la defensa de l’alliberament sexual al País Valencià i 50 anys de les revoltes de Stonewall a Nova York, esdeveniments que van suposar l’origen de les mobilitzacions pels drets LGTBI. Per això, enguany volem homenatjar a totes les persones majors LGTB+ i commemorar la memòria històrica del col·lectiu. A més, volem que la manifestació supose un moment especial per a honrar la memòria del nostre company Fernando Lumbreras, pel seu activisme, pel seu coratge i per la seua valentia a l’ésser la cara visible del col·lectiu LGTB+ quan ningú s’atrevia a fer-ho. Per això, volem visibilitzar en la manifestació la gran figura que és i serà dins de l’activisme LGTB+.

Estem en un moment polític i social en el qual és fonamental recordar el nostre passat per a no fer ni un pas arrere en drets adquirits i continuar lluitant per les reivindicacions pendents. Per això, en aquest orgull eixirem als carrers per a exigir l’aprovació d’una Llei Estatal pels drets LGTBI+ que combata qualsevol mena de discriminació que hui dia continuem patint les persones LGTBI+.

Enguany la manifestació presenta dues novetats rellevants. D’una banda, Lambda, amb el seu equip de futbol de dones Les Heidis, el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València i la Penya LGTBI VCF, han creat una Comitiva Esportiva per a visibilitzar el treball que encara queda per fer per a aconseguir un esport divers i inclusiu.

I d’altra banda, comptem amb la Comitiva Accessible, un espai destinat a persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o diversitat funcional. La manifestació serà totalment accessible a qualsevol persona, complint amb els ODS de l’Agenda 2030 i la Convenció ONU dels Drets de les Persones amb Discapacitat. El punt de trobada és al carrer Colón amb el carrer Cerdán Tallada a les 18.00 h. S’ha habilitat un telèfon per a informació, acompanyament i atenció a persones amb discapacitat durant la manifestació: 618 253 728.

Festa de l’Orgull LGTB+ després de la manifestació
Després de recórrer el centre de la ciutat, la manifestació finalitzarà en la plaça de l’Ajuntament on, després de la lectura del manifest, s’iniciarà la Festa de l’Orgull LGTB+.

El cartell de la Festa de l’Orgull LGTB+ està compost per una selecció d’artistes i deejays locals, nacionals i internacionals, entre els quals estaran: Supremme Deluxe, Rocío Chillers DJ Set, Miss Deep’In, DJ Rafa Star, Diva Houston, Lara Sajén, Krystal Forever, Oscar Liv… Les mestres de cerimònia seran Mir Blacsmith i Tracy Pop. Tot en una nova distribució amb un gran escenari ple d’efectes de llum, efectes especials i molta música per a tots els públics.

.

Manifest Orgull LGTB+ ‘Férem història, farem futur: pels drets LGTB+’

.

Share This