Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Ací tens accés ala llei Integral Trans. 

Han sigut més de dos anys de negociacions i tota una vida de lluita per a aconseguir que, finalment, s’aprove una llei que reconega les persones trans com a persones amb igualtat de drets i oportunitats. La llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere, que es va aprovar el 30 de març de 2017 en les Corts i que va comptar amb els vots favorables de Compromís, PSPV, Podemos i Ciutadans i els vots en contra del PP. Des de Lambda ens haguera agradat que esta llei fóra aprovada per unanimitat, encara que no ens sorprén la postura del Partit Popular que mai ha mostrat gens de sensibilitat amb el nostre col·lectiu.

A partir del grup de treball que va posar en marxa la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat, integrat per totes les Conselleries implicades, grups parlamentaris, entitats i persones expertes, per a articular una proposta, el més consensuada possible, es va conformar un altre grup de treball de la Llei Trans format exclusivament per col·lectius que treballen les realitats trans al País Valencià: Lambda, Ampgyl, Chrysallis, Fundació Daniela i Diversitat, que es va sumar en l’últim tram de negociacions, amb la tasca de redactar un esborrany inicial de la Llei i d’orientar, assessorar i supervisar els diferents grups polítics parell que la redacció de la llei responguera el màxim possible a les necessitats reals d’este col·lectiu

Àlec Casanova, Vocal de Suport Legislatiu de Lambda i Coordinador del Grup de la Llei: “Han sigut anys molt intensos de treball. Però les persones trans tenim una vida sencera de lluita i hem d’estar orgulloses perquè esta llei part d’una demanda històrica del nostre col·lectiu. Les identitats trans no són malalties. Només nosaltres podem decidir sobre la nostra identitat. Amb esta llei, la decisió és nostra”.

A més de l’autodeterminació de les persones trans, que és el punt determinant per a eliminar la patologització, la nova llei també incorpora, entre altres qüestions, una cartera de servicis sanitaris que comprén totes les necessitats de les persones trans, una documentació administrativa transitòria i millores per a possibilitar la incorporació laboral de les persones trans.”

Després de l’aprovació de la llei continuem treballant en el seu desplegament reglamentari i, com no pot ser d’una altra manera, des de Lambda estarem vigilants perquè tot el que es va contemplar en la llei es duga a terme dins dels terminis establits.

Share This