Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

13173617_10153669753593131_372854988222922235_oAmb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia,  denunciem les violacions dels drets humans que segueixen patint les persones LGTB. Menció especial mereixen els casos de discriminació que pateixen, per diversos motius, les persones transsexuals i bisexuals.

La transsexualitat encara segueix sent considerada, injusta i erròniament, una malaltia. Mentre l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes mèdics internacionals no eliminen la transsexualitat del seu llistat de malalties mentals, la lluita per l’eradicació de la transfòbia no serà possible. La comunitat internacional ha de posar fi de manera urgent a l’estigmatització de les persones transsexuals. A més, és necessari que a Espanya s’aprove una Llei d’àmbit estatal Integral de no discriminació per identitat de gènere i de reconeixement dels drets de les persones transsexuals, com les ja existents en algunes regions com Andalusia, Canàries, Extremadura, Madrid, Navarra o País Basc, així com la que es podria aprovar de cara al 17 de maig, a Balears.

D’altra banda, la bisexualitat, d’especial importància aquest any 2016 de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, segueix sent l’orientació sexual més estigmatitzada i invisibilitzada. La bifòbia que pateixen les dones i els homes bisexuals és fruit tant del desconeixement de la seua existència com dels estereotips que encara presenta. Les persones bisexuals poden patir homofòbia en ser identificades com a homosexuals i també bifòbia en ser invisibilitzades o considerades homosexuals dins de l’armari.

Dins de l’agenda d’actes de visibilització i denúncia al voltant del 17 de maig,  us animem a participar en  la xarrada del dia 17, a les 19.00 hores, en l’Ateneu Mercantil, sota el títol “Treballant per la Igualtat LGTB”. La trobada està organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

A més, hem programat diverses activitats per al cap de setmana, destacant la performance oberta al públic “Els batecs de la LGTBfòbia”, que es realitzarà en la plaça dels Pinazos el 21 de maig a les 19.30 hores. on llegirem el manifest que ja pots consultar ací. A l’acte assistiran representants de les administracions valencianes, partits polítics, sindicats i altres associacions com Amnistia Internacional, que durà a terme una campanya de recollida de signatures per la defensa dels drets de les persones LGTB.

Share This