Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, rellança per quart any consecutiu una campanya per a combatre la LGTBfòbia i celebrar unes Falles més respectuoses i inclusives per a les persones LGTB, demanant que en lloc de cantar-se “maricón el que no bote” s’utilitze el lema “Borinot el que bote” .

En enguany, com en les anteriors edicions, el teixit associatiu valencià, les associacions falleres, associacions culturals o bandes de música, entre altres; juntament amb consistoris de diferents localitats de la província de València, s’han sumat a aquesta iniciativa de Lambda difonent la campanya “Borinot el que bote” en els espais de les seues instal·lacions.

Lambda destaca que mantenir en l’imaginari col·lectiu la paraula ‘maricón’ com un insult solament reforça la LGTBfòbia en la societat. “Cantant frases com a “maricón el que no bote” en les festes de les Falles es perpetua l’assetjament i agressions en un futur a les persones LGTB”, afirma Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

“L’acolliment ha sigut immillorable. Des de principis d’any, abans de promocionar la campanya, hem rebut cridades, mails i peticions per xarxes socials de tot tipus de persones, associacions i entitats per a sumar-se a la campanya. Per açò, volem donar les gràcies al món faller per fer de la festa un espai més lliure i igualitari”, recalca Boronat.

La campanya “Borinot el que no bote” té l’objectiu principal de visibilitzar a la diversitat sexual, de gènere i familiar de manera respectuosa en la festa fallera.

Premi Arc Iris

Lambda és una entitat implicada durant les dues últimes dècades amb el món faller. Des de fa 16 anys, l’associació ha convocat el Premi Arc Iris, el primer guardó valencià que ha distingit el treball de les falles per mostrar la diversitat sexual, de gènere i familiar en les festes valencianes.

Aquest premi compta amb dos guardons, un a la falla i un altre a la falla infantil, en el qual poden participar qualsevol categoria o secció de la ciutat de València.

Share This