Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Pegatina denunciaEl 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia. Des de Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals volem recordar, dins dels actes relatius a aquesta data, els delictes d’odi. Un tipus de violència que afecta a tota la població LGTB sense distinció de cap tipus. Per aquest motiu insistim en la necessitat d’iniciar un compromís institucional clar que ajude a prevenir-los utilitzant per a açò mesures pedagògiques, persecució d’aquelles persones que cometen aquestes agressions i protecció a les víctimes.

En aquest sentit, hem instat a les i els representants polítics a què aproven una llei que actue de forma efectiva contra la LGTBfòbia i que, al mateix temps, garantisca la igualtat real i efectiva de les persones LGTB. A més, la redacció i elaboració d’aquesta llei ha de realitzar-se en col·laboració amb les diferents associacions LGTB valencianes de manera que, el resultat, siga el més complet i efectiu possible. La llei haurà d’arreplegar, a més, totes les recomanacions de la Unió Europea, identificar els tipus de discriminació per homofòbia, bifòbia i transfòbia, establir la necessitat d’un observatori que vetle per la igualtat, penalitzar tots els tipus de violència i desenvolupar polítiques actives, en tots els àmbits, per a garantir la igualtat real de drets i oportunitats.

Des de Lambda volem recordar-vos que desgraciadament, la LGTBfòbia es concreta encara en moltes accions quotidianes, que van des de la invisibilització a les agressions físiques, els acomiadaments, l’assetjament i l’assassinat. Per aquest motiu cal recordar les alarmants xifres d’agressions patides en el que portem de 2016, 64 sols a Madrid, segons fonts de l’Observatori contra l’Homofòbia d’aqueixa comunitat i almenys 25 l’any passat, 2015, en la nostra comunitat. Recordem als nous equips de govern autonòmic i municipal la urgència i necessitat a crear aquesta llei contra la LGTBfòbia així com l’adopció de mesures immediates dirigides a l’acolliment de persones LGTB sol·licitants d’asil en territori valencià.

Des de Lambda tenim el compromís ferm en la lluita contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia en totes les formes en les què es puga presentar, per açò volem seguir promovent valors de respecte a la diversitat sexual, familiar i de gènere i fomentar un esperit crític de denúncia davant la discriminació o davant qualsevol tipus de violència cap a les persones LGTB. Per açò, enguany reeditarem la campanya Denúncia, en la qual informarem dels passos a seguir davant una agressió estenent-la a tots els locals d’oci de Russafa i el barri del Carme. A més, com a col·lectiu Lambda participa també en la campanya de la FELGTB #ConLaVozBienAlta, per a acompanyar i recolzar a les persones LGTB que han patit o pateixen delictes d’odi.

Share This