Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Emetem aquest comunicat per tal de fer una denúncia pública i mostrar el nostre rebuig cap a l’agressió transfòbica que ha patit una companya trans per part de dos agents de la policia local de Benidorm mentres estaven de servei patrullant els carrers. 

Primerament, volem donar i mostrar tot el nostre suport a la companya trans que ha rebut aquest atac tan miserable, amb la qual ens solidaritzem profundament, i a la que li estenem la mà i li brindem tot el nostre suport i recursos com hem fet sempre davant d’aquestes situacions: Tranquil·la, companya, no estàs sola!

Tanmateix, condemnem de forma categòrica i taxativa l’agressió transfòbica, indecent i degradant que s’ha produït per part de dos agents de la llei. És vergonyós, repulsiu i repugnant veure com aquestes persones infames fan ús de l’estatus que els dóna la seua professió per a denigrar, vexar i vilipendiar a una persona indefensa. Aquesta conducta indigna, humiliant i covard ha estat un acte cruel i del tot imperdonable. Que dues persones que han de vetllar per la protecció de la ciutadania siguen els botxins d’aquest atac a la dignitat humana és un acte de molt baixa condició moral.

Reclamem que aquesta injustícia siga reparada sense tebiesa perquè una suspensió provisional no és suficient. Exigim la destitució inmediata i fulminant dels agents que han dut a terme aquest atac contra els drets humans amb la seua conducta transfòbica i que han fet abús ignominiosament de la seua autoritat per a dur a terme un atac contra la dignitat d’una persona. Exigim una disculpa pública per part d’aquestes persones, de la institució a la que representen i de l’alcaldia de la localitat com a màxima representant de la corporació municipal. També exigim l’inici d’una investigació des de les més altes instàncies per comprovar si aquest ha estat un fet aïllat o es tracta d’una pràctica recurrent. I exigim, també, la reparació immediata a la víctima pels danys ocasionats. 

agressió transfoba

Des de Lambda, continuem exigint que siga obligatòria la formació en diversitat sexual, de gènere i familiar a totes les persones de tots els cossos i forces de seguretat de l’estat, tant per a les persones de nou ingrés com per a les persones que ja es troben en servei, com ja obliga la Llei d’Igualtat LGTBI valenciana, per tal d’evitar aquestes conductes tòxiques, deshonroses i degradants. La LGTBIfòbia és un delicte perseguible per la justícia, però també és un crim indecent contra la dignitat de les persones LGTB+ i contra tota la societat. És una violació a la identitat i una escletxa en el sistema de valors d’una societat inclusiva i diversa.

Demanem, també, que els mitjans de comunicació tracten la notícia amb una terminologia respectuosa i parlen de persones trans i en el gènere adequat per tal de no contribuir a la vexació cap a la persona en qüestió.

A Lambda ens hem posat en marxa i volem anunciar que ja estem treballant en una denúncia a la fiscalia responsable dels delictes d’odi. A més, volem enviar un missatge molt alt i clar a aquestes persones:

Estarem enfront de qualsevol persona, grup o institució que perpetre la més mínima acció de caràcter LGTBIfòbic.

NO DEIXAREM CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!

Share This