Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

96 334 21 91 | InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

C/ República Argentina, 22
46021 València

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals participarà en diferents activitats dirigides a informar, prevenir i desestigmatitzar el VIH.

Cada 1 de desembre es commemora el “Dia internacional de l’acció enfront del VIH i la sida” amb l’objectiu de donar a conèixer la situació general del VIH i impulsar avanços en matèria de prevenció, tractament i atenció. Enguany, Lambda i altres associacions valencianes que lluitem contra el VIH, integrades en CALCSICOVA, hem organitzat diferents actes que, a més d’informar i treballar en el diagnòstic precoç, persegueixen acabar amb l’estigma social que genera aquesta infecció.

Fani Boronat, coordinadora general de Lambda insisteix que “de cara a l’1 de desembre és necessari recordar a totes les víctimes d’aquesta epidèmia.” A més, afegeix que és una obligació urgent de les forces polítiques “aprovar un Pacte d’Estat enfront del VIH amb el qual eliminar les barreres d’accés al diagnòstic precoç i els tractaments; impulsar la recerca científica, epidemiològica i psicosocial d’aquesta infecció; fomentar la formació de personal sociosanitari i mantenir informats als col·lectius més vulnerables.”

Aquest pacte va suposar un dels compromisos que van signar tots els partits polítics, excepte el Partit Popular, en les passades eleccions generals a través del qual es comprometien a cercar una resposta integral contra el VIH/SIDA en el nostre país.

A més, des de Lambda recordem que el VIH segueix afectant de manera especial a la salut del col·lectiu LGTB, ja que afecta en major grau a homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes (HSH), a les dones transsexuals treballadores del sexe i als homes treballadors del sexe.

Amb intenció de cridar l’atenció sobre aquesta infecció, a Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, hem organitzat diferents activitats dirigides a estimular i facilitar l’accés a la informació així com la reflexió de tota la població LGTB. David Peyró, coordinador del Grup de Salut Sexual i VIH recorda que “en Lambda, a més, oferim de forma continuada el servei de la Prova Ràpida de VIH facilitant l’accés de la població LGTB a un diagnòstic precoç, així com l’acompanyament i assessorament en els casos en què el resultat siga positiu” i afegeix “el nostre objectiu principal és que el col·lectiu LGTB incloga la Salut Sexual dins del seu estil de vida, que s’informe sobre les diferents ITS, i que aprenga a detectar els prejudicis sexuals que puguen impedir que acudisca a fer-se la prova de VIH i ITS amb total naturalitat.”

Així, dins de les activitats organitzades de cara al dia 1 de desembre, Lambda tornarà a participar en la concentració convocada per CALCSICOVA que tindrà lloc a partir de les 12 hores en la plaça de la Verge. Durant l’acte les diferents entitats repartiran fullets informatius i material preventiu. Peyró, recorda que, des de Lambda, ja vam realitzar un repartiment de material el passat dia 26 de novembre en les tres zones d’ambient LGTB de València i que, aquest tipus d’activitats, solen realitzar-se de forma continuada al llarg de tot l’any i insisteix en la necessitat d’enviar un missatge positiu que empodere al col·lectiu LGTB, i especialment a les persones que viuen amb VIH, en la cura de la seua salut recordant el que s’ha aconseguit entre tots però sense oblidar el to reivindicatiu. “No podem perdre de vista les metes aconseguides ni tampoc ignorar que encara queda molt per aconseguir.” insisteix Peyró.

En aquest sentit, Lambda ha treballat durant l’últim mes amb la campanya “Saber-ho”, missatges pensats per a llançar i difondre a través de les xarxes socials, on l’accent es posa en allò positiu d’obtenir un diagnòstic precoç de VIH per a fomentar l’autocura, tant personal com en el nostre entorn afectiu i social.

 

Share This