Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

 

 

Davant l’enviament massiu de documents que atempten contra els Drets Humans en general i els de la població LGTBI en particular i que animen a l’incompliment de l’actual legislació en matèria d’educació i de drets fonamentals mitjançant l’ús d’un suposat ‘PIN parental’ amb el qual poder restringir el dret que l’alumnat té a una educació integral i les mesures preses a la Comunitat Valenciana en aquest sentit, llancem la campanya ‘Front el PIN jo PUK’.

L’aplicació d’un ‘PIN parental’ que la ultradreta està instaurant en algunes autonomies i que alguns grups afins estan promovent a la Comunitat Valenciana obri la porta al fet que el sistema educatiu reconega també com a vàlides altres idees discriminatòries com el racisme o la misogínia, o altres corrents de pensament que poden fins i tot posar en risc la salut de l’alumnat, com les creences contràries a la vacunació.

L’Educació és un dret de les i els menors, no un privilegi de les famílies. Igual que l’alumnat té dret a formar-se en matemàtiques, en anglés o seguretat viària, té dret a formar-se en educació afectiu-sexual, familiar i de gènere.

L’ús del terme PIN parental pretén generar una falsa sensació de protecció a les famílies. Així, el PIN parental real protegeix a la infància de continguts inadequats quan navega tot sol per Internet. No obstant això, aquest mal anomenat ‘PIN parental’ no és més que un intent de censura que vulnera els drets de menors i docents i anima a l’incompliment de les lleis. L’alumnat no necessita un PIN parental per a l’escola posat que el personal docent ja vela tant pel seu benestar en l’entorn escolar, com per l’adequació a cada edat dels continguts que estudien.

A través de #FrontelPINjoPUK es posa en relleu, mitjançant un joc de paraules, que enfront de les ingerències totalitàries i homòfobes, totes i tots podem plantar cara, ja que el dret a l’educació de les xiquetes i xiquets no es pot mutilar obviant la diversitat sexual, de gènere i familiar.

Posem a la vostra disposició el PUK, amb arguments i recursos per a neutralitzar el PIN parental i així, tota persona podrà dir que #FrontelPINjoPUK.

Share This