Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Comença de nou la campanya #SumaDerechosLGTB, en la qual es comparen els diferents programes electorals i els compromisos dels partits polítics amb els drets LGTB

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals vol recalcar que tots els partits polítics que aspiren a presidir el Govern d’Espanya després de les eleccions generals del 26 de juny s’han compromès amb la igualtat real del col·lectiu LGTB, excepte el Partit Popular.

En aquest context, es demana a la ciutadania que diumenge que ve 26 de juny exercisca el vot cap a aquells partits que defensen els Drets Humans i la igualtat real per a la població LGTB. Amb la finalitat de facilitar la informació necessària sobre el grau de suport de les diferents opcions polítiques a la igualtat real per al nostre col·lectiu, Lambda ha habilitat un espai en el seu web on s’arrepleguen en un quadre comparatiu els compromisos polítics que adquireix cada formació en matèria de drets LGTB.

Tabla_Elecciones26J

 

En aquesta ocasió, Ciutadans, Units Podem i PSOE han signat tots els compromisos en matèria LGTB que se’ls reclamava en el marc de les eleccions generals del 26 de juny mentre que el Partit Popular no ha respost fins avui. Per la seua banda, aquests tres partits ja han començat a treballar per la igualtat real en comunitats autònomes com Madrid, Murcia i Balears, en les quals recentment s’han aprovat una Llei Integral de Transsexualitat i sengles lleis per la Igualtat LGTBI.

És important recalcar la necessitat que en els primers mesos de la legislatura que sorgirà arran de les eleccions del 26 de juny s’aproven d’urgència les lleis imprescindibles per a assentar els fonaments d’una societat més inclusiva i respectuosa amb la diversitat sexual i de gènere:

  • Llei Integral de Transsexualitat, a través de la quin arribe la igualtat real per a les persones transsexuals o que tinguen un comportament de gènere no normatiu.
  • Llei Integral per la Igualtat Efectiva LGTBI, que protegisca els drets del col·lectiu i atenga i penalitze tots els possibles casos de discriminació que encara existeixen en la nostra societat.
  • Pacte d’Estat enfront del VIH/Sida a través del com fer una major inversió en programes de prevenció i diagnòstic precoç, generar garanties d’accés universal als tractaments i combatre l’estigma i la discriminació que suposa aquesta infecció en la nostra societat.
  • Pacte d’Estat per una Educació inclusiva que reconega la diversitat sexual i de gènere en les aules espanyoles i combata l’assetjament escolar per orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

En el marc de l’Orgull LGTB 2016 i en relació amb aquests compromisos legislatius, Lambda vol recordar que tots els partits polítics que formen part en aquesta ocasió de la pancarta de capçalera de la Manifestació Estatal hauran assumit prèviament els 4 projectes legislatius. Lambda considera que només així serà possible aconseguir una igualtat real per a les ciutadanes i els ciutadans LGTB.

Per a Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, “la importància de les eleccions del pròxim 26 de juny és crucial per a continuar l’avanç cap a la igualtat real. Les ciutadanes i ciutadans espanyols tenen la capacitat legislativa de sumar Drets Humans amb el seu vot. Per açò, demanem a tota la ciutadania que a l’hora d’introduir la papereta en les urnes trien candidatures que aposten per polítiques que lluiten clarament contra la discriminació que seguim patint lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”.

Share This