Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

  •  Ana Cano “Meluska”, la Fundación 26 de Diciembre i la federació internacional ILGA són les guardonades d’enguany

  •  A l’acte, també es farà la presentació de la imatge que ONCE difondrà al cupó del sorteig d’1 de juliol, amb motiu del WorldPride Madrid 2017.

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, lliurarà una edició més els Premis Margarida Borràs, una distinció que l’associació atorga a persones o entitats que han lluitat a favor de la igualtat i el respecte de totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat i expressió de gènere. Amb aquesta edició, Lambda ja arriba a la vint-i-segona edició dels guardons.

Aquest any, Lambda farà entrega d’un premi, a títol pòstum, a Ana Cano, Meluska. Des del col·lectiu, Fani Boronat, Coordinadora General, recorda que aquest premi no és altra cosa que un reconeixement “per la seua imparable militància com a dona trans contra la transfòbia, la serofòbia, el masclisme i les desigualtats de qualsevol tipus, i també, per descomptat, pel seu compromís amb els drets de les persones trans fins als seus últims dies”.

A més a més, Lambda també premiarà la “Fundación 26 de Diciembre” i la federació internacional d’associacions LGTB “ILGA”. Pau López-Clavel, Secretari d’Organització de Lambda, afirma: “hem volgut distingir la Fundación 26 de Diciembre per la seua importantíssima i pionera tasca per la visibilitat, igualtat, respecte, cura i acollida de les persones LGTB majors, un tema que, com a col·lectiu, ens preocupa profundament, degut a la invisibilitat que els companys i companyes LGTB majors pateixen amb el pas del temps”. Pel que respecta a ILGA, des de Lambda recorden que aquesta associació porta lluitant 39 anys en defensa dels drets i llibertats, la igualtat, la no discriminació i la despatologització de lesbianes, gais, bisexuals, i persones trans i intersex, a més de 100 països als cinc continents, i afegeixen que es tracta d’una labor més que necessària, en un any en què, a més, es reivindiquen els drets humans a tot el món i en mig de l’anomenada “crisi de les refugiades”.

Aquesta XXII edició Lambda celebrarà els premis Margarida Borràs sense oblidar les grans fites que s’han viscut al País Valencià l’últim any. “Tenim per fi una llei que defensa els drets fonamentals de les persones trans i, no ens oblidem que a la Plaça del Mercat, Margarida Borràs i totes les víctimes de delictes d’odi compten amb una placa recordatòria del seu valor i la seua força”.

La cerimònia, que tindrà lloc hui, 16 de juny a partir de les 19 hores, al Saló d’Actes del MuVIM, comptarà amb la presència de representants del col·lectiu, institucions, partits polítics, sindicats, altres entitats LGTB valencianes i resta d’organitzacions socials, així com de les dues entitats premiades.

Durant l’acte, l’entitat aprofitarà per a presentar la imatge del cupó d’ONCE que es sortejarà l’1 de juliol coincidint amb la manifestació de l’Orgull LGTB a Madrid. El cupó, amb ocasió del WroldPride, lluirà els colors de l’arc Iris i es difondrà per tota Espanya “juntament amb la reivindicació del col·lectiu LGTBI, que té com a base el respecte a la diversitat de tota la societat.” indiquen des d’ONCE.

 

Share This