Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Una de les principals preocupacions de Lambda ha sigut eradicar els actes homòfobs de les nostres festes populars, ajudant a contrarestar la discriminació que encara existeix a les Falles, com quan de tant en tant encara hem d’escoltar el “maricón el que no bote” pels carrers. Per això, un any més, continuarem treballant amb la campanya “Borinot el que no bote”, una alternativa a l’arrelat càntic “maricón el que no bote”.

Des de Lambda tenim la certesa que moltes persones canten “maricón el que no bote” sense ser conscients de l’odi que la cançó amaga darrere, pel que canviant la paraula «maricón» per «borinot», aconseguim una versió més respectuosa cap al nostre col·lectiu sense deixar de gaudir cantant als carrers.

Volem seguir conscienciant el món faller de la necessitat d’implicar-se i mostrar el seu suport i a aquesta iniciativa, per això vos demanem a casals fallers, agrupacions musicals i ajuntaments del territori valencià que feu públic el vostre compromís amb el respecte a la diversitat sexual, de gènere i familiar.

I, com ho podeu fer?

Descarregueu-vos el cartell fent clic ací, feu-ne còpies i comboieu a la gent de la vostra falla, agrupació musical o del vostre ajuntament per fer-vos una foto o un vídeo amb el cartell, i publiqueu-la a les vostres xarxes socials amb l’etiqueta #BorinotElQueNoBote. També ens la podeu fer arribar al correu comunicacio@lambdavalencia.org o per WhatsApp al telèfon 625 116 874, i la publicarem a les nostres xarxes.

bo

(Si vols afegir el teu logotip, insígnia o escut, baixa la imatge ací i insereix-la en l’espai en blanc.)

Borinot: a més d’un insecte volador, és una paraula que utilitzem en valencià per dir que algú és bovo. I és que s’ha de ser un poc bovo per a no passar-ho bé clavat dins de la festa fallera! 😉

Així que, ja sabeu. Si aquestes Falles volem que tot el món es pose a botar, cantem ben fort “Borinot el que no bote!”.

I per a aquelles persones que digueu que això de cantar “Maricón el que no bote” és una tradició, ací teniu una  lectura recomanada.

Share This