Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Llancem enguany la campanya #familiesdiverses per a commemorar el Dia de les famílies amb una reflexió sobre què és una família i amb una mostra dels múltiples tipus de família que hi ha en la societat valenciana, tant dins com fora del propi col·lectiu. Per això, Lambda demana a les persones LGTB+ –i a tota persona que vulga sumar-se a la diversitat familiar– que mostren com són les seues unitats familiars sota l’etiqueta #familiesdiverses, «perquè la societat ha avançat molt i el model familiar convencional no reflecteix a les famílies actuals», explica Ana Muñoz, tècnica responsable de la campanya.

diversitat familiar valenciana

Des de Lambda recordem que la igualtat real i fins i tot legal encara no ha arribat a totes les unitats familiars i posen alguns exemples de les reivindicacions LGTB+ relacionades amb la família encara pendents. Per exemple, les parelles de dones no poden filiar a la seua descendència d’igual manera que les parelles heterosexuals sinó que són obligades a casar-se.

Reclamem que les dones sense parella o amb parella dona puguen accedir en igualtat de condicions a les tècniques de reproducció assistida; que existisca la possibilitat de crionitzar o preservar gàmetes de les persones trans per a poder optar a tindre descendència; i garantir el dret a la gestació dels homes trans. També demanem agilitzar els processos d’acolliment i adopció, per a donar resposta a les necessitats d’afecte i suport familiar a la infància en situació de desemparament. En aquest sentit, Acaronar i Lambda organitzàrem una taula redona sobre la importància de la família per al desenvolupament de xiquets i xiquetes, així com adolescents.

diversitat familiar valenciana

Educar en la diversitat

Encara hi ha molt de camí per recórrer perquè les persones trans en la seua infància i adolescència siguen protegides i no discriminades, així com per a evitar el rebuig a la descendència de parelles LGTB+ per falta d’educació en la diversitat. Animem que en l’àmbit docent s’aborden tots els tipus de famílies, la qual cosa no es veu reflectida en els llibres de text.

I a canviar les tradicionals celebracions del Dia del pare o el Dia de la mare per la commemoració del Dia de les famílies, molt més inclusiva per a totes les famílies. «Celebrant el Dia de les famílies s’evita exclusió, discriminació i assetjament escolar, no sols a persones LGTB+ sinó a qualsevol que hui no encaixe en allò que s’ha vingut entenent com a família tradicional, un concepte ja caduc», explica Amparo Navarro, tècnica d’educació de Lambda. Més informació:

Share This