Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Aquest any celebrem el 39é aniversari de la primera manifestació pel dia de l’Orgull, que va recórrer els carrers de la nostra ciutat en plena efervescència de la Transició. Gairebé quaranta anys després, la societat valenciana ha viscut moltes transformacions, gran part d’elles en clau positiva, amb més i millor democràcia.

Ara bé, tot i que l’Estat espanyol es va situar entre el 2005 i el 2007 a la capçalera del món pel que fa als drets i llibertats de les persones lesbianes, gais, trans, intersex i bisexuals, la implantació de polítiques neoliberals a partir del 2008 va comportar unes greus retallades en drets i llibertats, retallades que van sacsejar gran part dels pilars polítics, econòmics i socials de pràcticament tot el món occidental, nosaltres incloses.

Ja portem una dècada de greu retrocés democràtic, pel que fa als drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d’igualtat i cohesió socials. En l’àmbit estatal hem assistit a una regressió de la situació de la diversitat sexual, de gènere i familiar, i de les dones, a causa d’un ex govern central que, durant 7 anys, ha menyspreat sistemàticament les reivindicacions pendents dels col·lectius LGTBI i feministes, i també d’un poder judicial que s’ha mostrat cec, en moltes ocasions, davant les violències heteropatriarcals que ens afecten directament.

Però, afortunadament, en l’àmbit autonòmic i local valencià, el canvi de govern produït en 2015, ens ha portat de la mà avanços en afers tan importants com la lluita contra la transfòbia, per la visibilitat LGTBI, i en els àmbits de l’Ensenyament, la Cultura o la Sanitat.

Amb tot i això, l’avanç real requereix d’un ferm compromís general de tota la societat i el suport real i efectiu de totes les administracions. Volem una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones. Siguem LGTBI o no, perquè les persones som molt més que la nostra sexualitat i gènere.

Per tot això, seguirem lluitant pels nostres drets, per aconseguir la plena igualtat i eliminar la LGTBIfòbia, dins i fora de les nostres fronteres. Mai no farem un pas enrere davant la discriminació. No consentirem cap retallada legal i defensarem els nostres drets i llibertats fins a gaudir del ple reconeixement de les persones trans i intersex. Lluitarem fins a aconseguir la plena igualtat per al col·lectiu LGTBI i la vertadera democràcia cap a totes les dones, homes i persones amb identitats no binàries.

I és per això que exigim:

 • La represa de polítiques feministes i LGTBI per part del nou Govern de l’estat espanyol i la cooperació entre totes les institucions, per una democràcia real i inclusiva.
 • L’aprovació urgent de la Llei contra l’LGTBIfòbia i per la igualtat efectiva i la no discriminació en l’àmbit estatal, llei necessària i fonamental pel nostre col·lectiu.
 • La implementació de la Llei Integral trans i la immediata aprovació i posada en marxa de la Llei d’Igualtat LGTBI del País Valencià.
 • La despatologització de les identitats trans i intersex per l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes internacionals.
 • Mesures reals i coordinades davant el VIH, així com accions efectives que acaben amb l’estigma i la discriminació que encara continuen patint les persones que conviuen amb el VIH.
 • Un compromís institucional efectiu, real i amb dotació de recursos contra totes les agressions masclistes. Volem polítiques públiques decididament feministes, que contemplen a totes les dones en tota la nostra diversitat. No al masclisme! NO ÉS NO!
 • La fi de tota violència LGTBIfòbica i la implementació urgent de projectes específics per acabar amb l’LGTBIfòbia que imbueix tants àmbits de les nostres vides.
 • Accions diplomàtiques efectives contra aquells estats que no garantisquen la seguretat i els drets i llibertats de les persones LGTBI. Així com un canvi en la política exterior i interior espanyola favorable a l’acollida de persones que fugen dels seus països perseguides per la seua orientació sexual o identitat de gènere.
 • Mesures legals que garantisquen la seguretat de les persones LGTBI, perseguint qualsevol tipus de delicte d’odi, discurs LGTBIfòbic o actes que danyen la dignitat de les persones LGTBI.
 • En particular, la fi de tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió cap a la infància LGTBI. Cal donar suport a la seua identitat de gènere i sexualitat davant l’assetjament, perquè es puguen desenvolupar de forma integral.
 • Per això, exigim la retirada de tot tipus de subvenció, esment, ajuda pública o tolerància social cap a qualsevol organització, associació, empresa o individu que fomente els discursos d’odi i l’LGTBfòbia a qualsevol àmbit.

Volem que no ens insulten, no ens acomiaden, no ens invisibilitzen, no ens patologitzen, no ens menyspreen a cap lloc, ni a les cases, ni als carrers, ni a les escoles, ni als hospitals, ni als restaurants, ni als jutjats, ni a la premsa, ni a les xarxes socials, ni en cap lloc.

Volem polítiques feministes. Volem polítiques LGTBI. Volem igualtat. Volem llibertat. Volem justícia. Volem democràcia.

Per això, Conquerim la igualtat. TRANSformem la societat.

Share This