FELGTB i PantallasAmigas llancen un vídeo de sensibilització dirigit a estudiants
Amb motiu del Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar, que es commemora cada 2 de maig, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), de la qual Lambda forma part, recorda que -segons les dades que maneja l’organització fruit del seu treball d’intervenció en col·legis i instituts- prop d’un 60 per cent de l’alumnat ha sigut testimoni de ciberassetjament cap estudiants del col·lectiu LGTBI o per ser percebudes com a tals.
“El bullying motivat per l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere continua sent el majoritari a Espanya. Totes les mesures que en l’actualitat es duen a terme segueixen sense ser suficients per acabar amb una problemàtica tan greu “, ha expressat Visitació González Rico, coordinadora d’Educació de FELGTB. En el seu afany per contribuir a eliminar l’problemàtica, FELGTB i PantallasAmigas llancen un nou vídeo de sensibilització dirigit a estudiants.
Amb la mirada posada en la lluita contra l’assetjament escolar, Lambda treballa en escoles i instituts de la ciutat de València i la província a través del Pla Divèrsia. D’una banda ofereix tallers sobre diversitat sexual, familiar i de gènere, així com el contacontes ‘El Viatge de Flop’. El pla també disposa de la ‘Biblioteca de Colors’, mitjançant la qual es lliuren llibres de temàtica LGTBI a les biblioteques municipals de la província per a formar part dels seus fons. Es tracta de projectes recolzats per la Diputació de València i l’Ajuntament de València. A més, Lambda presta un servei d’assessorament a centres educatius, famílies i menors per orientar en qüestions LGTBI.
En este sentit, la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, indica: “resulta essencial educar les persones en la tolerància i la diversitat. Des de Lambda venim treballant des de fa anys en la lluita contra l’assetjament patit per la comunitat LGTBI, fent especial èmfasi en els menors i adolescents. Per a això comptem amb la col·laboració de les institucions públiques i demanem la participació activa dels centres educatius. ”
“Encara queda molta feina per fer”
Uge Sangil, presidenta de FELGTB, ha assegurat que “tot i els canvis legislatius, encara queda molta feina per fer perquè l’escola siga un espai segur, lliure de prejudicis i estereotips. Els xiquets i les xiquetes LGTBI i les seues famílies es troben desatesos, exposats a la violència. La prevenció ha de ser la resposta, educant des de l’arrel aconseguirem que la igualtat i la llibertat es visqui d’una manera real “, ha reivindicat Sangil.
D’altra banda, FELGTB va llançar el passat mes de setembre la web www.stopacosoescolarlgtb.com, l’única a Espanya dedicada exclusivament a lluitar contra l’assetjament i ciberassetjament escolar cap a estudiants LGTBI i que s’emmarca dins de la seva campanya Escoles Segures.