Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

  • El Congrés marca com a prioritat seguir teixint aliances amb moviments socials, sindicals i partits polítics
  •  Fani Boronat ha sigut reelegida coordinadora general de l’associació per a dos anys més

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals ha celebrat aquest cap de setmana el seu 12é Congrés a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València baix el lema “Teixim amb tu un món divers”. Durant el mateix, les sòcies i socis de Lambda han valorat la gestió dels últims dos anys i han votat quines seran les prioritats de treball per a la pròxima etapa. Tant l’informe de gestió com la ponència política-organitzativa han sigut aprovades per àmplia majoria.

L’acte de dissabte va estar marcat per la renovació de Fani Boronat en la coordinació general de Lambda. Boronat, que ja fou elegida coordinadora en 2015, continuarà al capdavant de l’associació durant els pròxims dos anys. Fani Boronat, en referència al títol del Congrés, va destacar que la intenció del col·lectiu de cara als pròxims dos anys, tal i com estableix la ponència aprovada, “és continuar treballant en la creació de noves aliances i en teixir noves colaboracions amb entitats socials, polítiques i sindicals, així com amb les universitats i centres educatius per a aconseguir una societat que no discrimine per qüestió d’orientació sexual o identitat de gènere i que tinga en la diversitat part de la seua riquesa”.

Amb la reelecció de Boronat per majoria seran deu els anys amb dones al capdavant de la direcció d’una entitat que porta 30 anys liderant la lluita pels drets de les persones LGTB al País Valencià i que en 2016 va rebre la distinció i reconeixement tant de l’Ajuntament de València com de la Generalitat per la construcció d’una societat “més justa, igualitària, plural i diversa en la seua incansable defensa dels drets de les persones LGTB amb l’educació i la cultura com a instruments de lluita”.

Lambda comença aquesta nova etapa amb molt de treball damunt de la taula. L’aprovació de la nova Llei integral Trans, encara tramitant-se, els feminismes, la igualtat de gènere, la lluita contra el VIH i la discriminació a les persones seropositives o la crisi de les persones refugiades, especialment greu en el cas de persones LGTB que han de fugir dels seus països, dins d’aquesta nova onada de LGTBfòbia i de la inacció de la Unió Europea i el Govern espanyol.

La resta de persones que acompanyaran a Boronat en la renovada Executiva seran:

Pau López, secretari d’organització.

Toni Alba, secretari

Eloisa Gil, tresorera

Àlec Casanova, vocal de suport legislatiu

María Jarga, vocal de polítiques interidentitàries

Natalia Mingot, vocal de voluntariat.

Share This