Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El grup de Drets Humans i Cooperació Internacional de Lambda celebrarà el 16 de desembre, a les 19.00 hores en la seu de l’entitat, el fórum ‘¡Derechos hacia la Libertad!’ . En l’esdeveniment participaran persones refugiades LGTBI que narraran la situació de vulnerabilitat dels seus drets en els seus països d’origen.

Amb este fórum, Lambda vol recordar i reivindicar que encara hi ha països on ser LGTBI pot ser un delicte castigat inclús amb la mort.

En el món hi ha 72 països que criminalitzen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe i inclús ser gai o lesbiana pot costar la vida en 8 d’ells. Segons l’últim informe ‘Homofobia del Estado’, de l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals (ILGA) , la protecció i el reconeixement als homosexuals està present en els països del nord d’Amèrica i alguns del Sud, Austràlia i la major part d’Europa.

En canvi, la criminalización al col·lectiu LGTB s’estén per bona part d’Europa De l’Est, tot Àsia, África -a excepció de Sudàfrica, Seychelles i Cap Verd-, i part d’Amèrica central i Amèrica del Sud.

En total, els actes sexuals entre persones adultes del mateix sexe en privat són legals – bé perquè han sigut despenalitzats o perquè mai van ser criminalitzats- en 124 estats (122 membres de les Nacions Unides, més Taiwan i Kosovo) , i es consideren delicte en 72.

Share This