Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La manifestació de l’Orgull LGTB+ que convoca Lambda a València està condicionada enguany per les restriccions sanitàries, per la qual cosa no serà possible celebrar la festa final a la plaça de l’Ajuntament, i tindrà lloc el dilluns 28 de juny de 2021, Dia de l’Orgull LGTB+, a partir de les 20:00 hores. El lema de la manifestació serà Els drets trans són drets humans: «És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans», com afirma Nhabi, una de les coordinadores del grupo d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

La manifestació tindrà com punt de concentració l’Albereda, entre el Pont del Real i el Pont de l’Exposició. Enguany, el recorregut finalitzarà al carrer Xàtiva amb la lectura del manifest i s’evitarà entrar a la plaça de l’Ajuntamento, de forma que la concentració final siga en un lloc més ampli que permeta respectar les distàncies interpersonals. Aquesta data, a més a més, reivindica l’origen històric del Dia de l’Orgull LGTB+ que beu dels disturbis del pub Stonewall als Estats Units d’Amèrica, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca, i animen  la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu recolzament a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat.

orgullo lgtb valencia

Entre altres novetats de l’acte central de l’Orgull LGTB+ d’enguany a València trobem que la pancarta de capçalera serà portada exclusivament per persones trans, sense participació de vehicles, i amb el final del recorregut al carrer Xàtiva, sense festa en la plaça de l’Ajuntament en acabar la manifestació. A més, totes les entitats convidades a desfilar darrere de la pancarta amb el lema “Els drets trans són drets humans” hauran signat un document amb les reivindicacions del Manifest del l’Orgull 2021 reclamant al govern central la necessitat d’aprovar una llei trans estatal.

En aquest sentit, la imatge del cartell de l’Orgull LGTB+ 2021 representa la lleona del Congrés amb els colors de la bandera trans, en clara al·lusió a la necessitat d’aprovar una llei trans estatal amb urgència. El cartell ha sigut realitzat pel dissenyador Pablo Pérez. «Les persones trans no podem continuar esperant. Necessitem que els nostres drets siguen reconeguts amb urgència perquè estem fartes de ser ciudadania de segona classe», insisteix la coordinadora del GATT.

camiseta Orgull 2021

Si vols fer-te una samarreta com aquestes o altre  material per a la manifestació, pots descarregar la imatge amb el text “drets trans = drets humans”, fent clic ací, i la imatge de la lleona, fent clic ací.

Més actes de l’Orgull LGTB+ a València

El dia anterior, 27 de juny, a les 18 hores, es farà una performance a la plaça de l’Ajuntament a càrrec del grup trans de Lambda, que pretén fer reflexionar la societat valenciana sobre la transfòbia i com aquesta condiciona molt negativament la vida de les persones trans, portant-les en casos extrems fins a la mort per tal de deixar de patir.

A partir del dissabte 19 de juny, diferents llocs de la ciutat de València s’assenyalaran amb QR al terra per a visibilitzar aquestos espais relacionats amb les reivindicacions LGTB+, de forma especial aquelles que afecten directament les persones trans. Aquesta acció es realitzarà en col·laboració amb Las Naves Centre d’Innovació.

A més, al llarg de tot el mes, Lambda està organitzant diferents activitats al voltant de l’Orgull 2021, i del paper de l’activisme LGTB+ al llarg de la història i al moment actual:

  • Del 14 al 17, via telemàtica. Participació en el cicle de conferències ‘Educa con Orgullo’ de la plataforma educativa Kumubox, sota el títol “Los derechos LGTB+ en la docencia”, a càrrec de la tècnica d’educació de Lambda Amparo Navarro
  • Dijous 17 i dissabte 26, de 20 a 22 hores. Assaig obert del cor Lambda: “Cantem amb Orgull”, a les pèrgoles del Palau de la música, al Jardí del Túria
  • Divendres 18, 19:00 hores, al riu. Nova activitat del Túria Queer: Classe d’Autodefensa amb el títol “Si li molesta la teua ploma, clava-li-la!”. Per a participar, cal escriure a voluntariat@lambdvalencia.org.
  • Divendres 25, 18:00h, al canal de youtube de Lambda. La “doble” discriminació: Persones majors LGTB+ i edadisme, amb la participació de la Dra. Sacramento Pinazo, de la Universitat de València.
  • Divendres 25, 19:30 hores, Centre del Carme Cultura Contemporánea. Programa especial de l’Orgull LGTB+ de la CCCC Ràdio, en directe des del museu
  • Dimarts 29, 18:00 h, via telemàtica. L’activitat física i l’esport en persones trans: un enfocament cap a les infàncies trans, amb la participació de Elena López Cañada, doctora en activitat física i esport. Formulari per a participar 👉 https://bit.ly/3cuYXUS.
  • 8, 15, 22, 29 de juliol, a les 11:00h. Laboratori Dissident. Escola d’estiu de aprenentatge, formació i activisme per la dissidència sexual i de gènere. Per a participar, escriu a voluntariat@lambdavalencia.org.
Share This