Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Divendres que ve 2 de juny, la sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca acollirà la inauguració de la tercera edició de Mostra La Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar. Una mostra organitzada per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, com a complement cultural a la celebració de l’Orgull LGTB a València.

[València, 18 de maig de 2017] A partir del pròxim 2 de juny, Mostra la Ploma permetrà al públic valencià gaudir d’una nodrida selecció de les millors pel·lícules recents que mostren i celebren la diversitat sexual. Serà l’encarregada d’obrir el festival Los objetos amorosos, del jove cineasta valencià Adrián Silvestre, que s’ha convertit en una de les pel·lícules revelació d’aquesta temporada amb una llarga llista de guardons i seleccions a les seues esquenes. Recentment projectada en el festival D’A de Barcelona i guanyadora del premi FIPRESCI en l’última edició del Festival de Cine Europeo de Sevilla, aquesta serà la primera vegada que la pel·lícula puga veure’s al País Valencià.

En paraules del crític cinematogràfic Jordi Costa, Los objetos amorosos aconsegueix “convertir en irrellevant la pregunta d’on acaba la realitat i comença la ficció”. Aquesta indagació formal en les fronteres entre el real i l’artifici ha sigut clau en la seua selecció com a pel·lícula inaugural de Mostra la Ploma, un festival que, sense desatendre el terreny de la ficció, posarà l’accent un any més en el cinema documental.

“Hi havia molts elements que convidaven a inaugurar Mostra L’Emploma amb la pel·lícula d’Adrián. A més de la seua indubtable qualitat cinematogràfica i la seua barreja entre ficció i documental, ens permetia donar un major protagonisme a la realitat i diversitat de les dones lesbianes i bisexuals, tantes vegades invisibilitzada. Una aposta pel protagonisme femení que hem volgut mantenir al llarg de tota la programació del festival”, comenta Luis Noguerol, responsable de les activitats culturals de Lambda.

Los objetos amorosos forma part de Panorama, una secció no competitiva de Mostra la Ploma que acollirà sis dels millors llargmetratges de ficció sobre diversitat sexual realitzats en els últims anys.

Després de la inauguració en la sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca, la programació cinematogràfica de Mostra la Ploma tindrà com a seu principal les sales d’Aragó Cinema. En elles es projectarà el gruix de la programació, que es farà pública en la roda de premsa prevista per al pròxim 24 de maig.

Mostra la Ploma és iniciativa de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i compta amb el suport de diferents entitats i institucions, entre les quals cal destacar la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives de l’Ajuntament de València, la Diputació de València i l’Institut Valencià de Cultura.

 

 

Share This