El medicament és usat per les persones transsexuals per al seu procés hormonal
La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, (FELGTB) ha sol·licitat una reunió a Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per a sol·licitar-li més informació i explicacions davant la falta de proveïment de Testex Prolongatum i de Meriestra. Aquests medicaments són usats per homes i dones transsexuals, respectivament, per al seu tractament hormonal. Segons el llistat de medicaments amb problemes de subministrament que publica l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, el Testex Prolongatum 250 mg/2 ml no tornarà a estar disponible fins a, previsiblement, el 15 de gener de 2017, i la Meriestra queda suspesa de forma indefinida.
Des de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ens unim a la petició realitzada per FELGTB al Ministeri de Sanitat, demanant que garantisca amb la major celeritat que les persones que necessiten aquests medicaments tornen a poder disposar d’ells, així com que deixe clar que no existeix cap intenció de suspendre el proveïment de Testex.
“Açò ja va ocórrer amb la retirada del Reandrón, l’administració del qual és també intramuscular, i que suposava un tractament més efectiu”, ha assegurat Mané Fernández, membre de l’equip coordinador de FELGTB. “Com a home transsexual, anteriorment prenia Reandrón i ara el meu endocrí em recepta Testex. Altres tractaments alternatius, com els pegats hormonals, no són una alternativa viable perquè poden produir al·lèrgia, com succeeix en la meua situació i en la de molts altres homes”, ha afegit.
Des de Lambda, volem recordar la importància que aquest tipus de tractaments es duguen a terme de manera ininterrompuda per a no ocasionar reculades en el procés o danys en la salut.
Finalment, FELGTB insisteix en la necessitat de despatologitzar la transsexualitat, “que gens té a veure amb que les persones transsexuals tinguem dret a accedir a un tractament mèdic”, conclou Mané Fernández.