Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Publicació actualitzada

El Premi Arc Iris és el primer premi valencià que ha distingit el treball de les falles per mostrar la diversitat sexual, de gènere i familiar en les festes valencianes i enguany celebra la majoria d’edat amb una nova edició per una diversitat visible a les Falles del 2020.

Es convoquen dos premis, un a la falla i un altre a la falla infantil, en els quals poden participar totes les falles de qualsevol categoria o secció de la ciutat de València. Les falles interessades hauran de presentar els seus projectes a través d’aquest formulari abans de les 14:00 hores del dia 14 de març de 2020Es donarà nova data de fi del termini quan es comunique la data de cel·lebració de les Falles 2020.

Com ja sabeu, l’objectiu d’aquest premi és “estimular la visibilització de la diversitat i el respecte a la realitat homosexual, trans, lèsbica i bisexual en els monuments fallers, i valorar la ironia, la crítica, la gràcia, l’enginy i l’encert propis de la festa quan tracten aquesta temàtica”, assenyala Maria Jarga, coordinadora general de Lambda.

Les bases de la convocatòria s’han enviat a Junta Central Fallera, l’entitat més important en el món faller, perquè la faça arribar a totes les comissions de la ciutat de València. L’any passat, JCF va acollir per primera vegada en la seua seu la presentació dels Premis Arc Iris. ”Animem a participar a totes les comissions perquè la implicació del món faller en el reconeixement de la diversitat sexual, de gènere i familiar és important”, insisteix Jarga.

El jurat estarà compost per tres persones seleccionades per Lambda per a l’ocasió, i visitarà els monuments fallers els dies 15 i 16 de març en les noves dates que corresponguen a la replantà dels monuments. “Es valorarà el sentiment de l’obra, l’originalitat de l’escena presentada, i altres aspectes com la utilització d’un llenguatge inclusiu”, recalca la coordinadora.

En 2019 va atorgar-se el premi a la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà (que ja ho havia guanyat en 2006), i l’infantil va ser per a la falla de La Punta (Falla Jesús Morante i Borràs Camí del Caminot) per ‘Salvatges’ de Ricard Balanzá.

Enllaços:

Share This