Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

En el Dia internacional de la Prova del VIH de 2021 volem aconseguir que el 90% de persones amb VIH coneguen el seu estat serològic el més prompte possible, com marcaven els objectius d’ONUSida per a 2020 i que a l’Estat espanyol no s’ha assolit encara. «És fonamental concienciar de la importància d’aquestes proves per a fomentar l’autocura, poder evitar els diagnòstics tardans, accedir a tractaments el més prompte possible, millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH i frenar la transmissió del virus», explica Tina Belando, psicòloga responsable dels programes de Salut Sexual de l’entitat.

estat serologic VIH

Per això, des de Lambda animem a qualsevol persona amb una vida sexual activa a realitzar-se proves d’ITS, com a mínim, una vegada a l’any. Aquesta prova ràpida pot fer-se a Lambda, on també ofereixen un servei d’acompanyament psicoemocional individualitzat per a persones amb VIH i les seues persones properes.

A més, en Lambda oferim un grup de suport mutu per a persones amb diagnòstic positiu de VIH on aprendre a conviure amb les emocions relacionades amb aquest virus, i el grup LGTB+ Positives que es reuneix cada 15 dies per a combatre l’estigma social que encara es té respecte a les persones amb VIH. Per això, l’1 de desembre, Dia Mundial del VIH i la sida, ens centrarem en acabar amb l’estigmatització i amb qualsevol tipus de discriminació, també en el sistema de salut, on les persones trans amb VIH són especialment estigmatitzades.

estigma vih

Lambda també porta més de 10 anys, junt a la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+), un programa d’atenció a treballadores i treballadors del sexe. Durant tot l’any es reparteix material preventiu i s’ofereix informació personalitzada sobre salut sexual i atenció a necessitats d’índole sociosanitària, tant en la seu de Lambda com en els espais de treball sexual de carrer i habitatges particulars.

ITS Lambda, el joc en línia per a aprendre sobre salut sexual

A través d’aquesta proposta digital (www.ITSlambda.org), Lambda tracta de motivar les persones usuàries a descobrir i assolir informació veraç, actualitzada i pedagògicament comprensible sobre diferents àrees d’interés com la prevenció de les ITS, els estigmes socials o les vivències d’una sexualitat saludable.

El joc inclou un món virtual amb 10 nivells a superar, que pot pasar-se amb 1, 2 o 3 estrelles, i els resultats obtinguts es poden compartir en xarxes socials. L’última fase per a completar el 100% del joc consisteix en realizar-se una prova d’ITS, a través del servei gratuït, anònim i confidencial per a les persones LGTB+.

Share This