Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Per primera vegada la Manifestació de l’Orgull 2016 arribava a la plaça de l’Ajuntament i ho feia per a quedar-se. Una convocatòria, la d’aquest any, que serà recordada per la multitudinària participació i també pel suport que la societat valenciana ha donat al lema “Sent la força”, representat en totes les camisetes es van veure al llarg de la marxa. Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, com des de fa 16 anys, tornava a organitzar un acte obert a tota la ciutadania, mostra del respecte i la llibertat,  i comptava com altres anys amb els col·lectius LGTB del País Valencià que també convocaven la manifestació: Diversitat-Associació LGTBI de les comarques d’Alacant, Castelló LGTBI, Fundación Daniela, Samarucs València Club esportiu LGTB, AMGYL-Asociación de Madres y Padres de lesbianas, gais, bisexuales y transexuales, Associació Ex-presos Socials, Galesh i Chrysallis Asociación de Familias de menores transexuales.

13494840_10153751631688131_6296191596058751683_n

I és que la força de l’Orgull LGTB es va deixar sentir durant tota la vesprada. Des de les 19:30, hora en què arrancava la manifestació des del Parterre, el treball de Lambda va estar encaminat a donar visibilitat a les persones bisexuals. En aquest sentit en la pancarta de capçalera es podia llegir el lema “Persones bisexuals, diverses i iguals” i es lluïa un gran crespó negre en senyal de dol per les víctimes d’Orlando. Fani Boronat, coordinadora general de Lambda insistia “l’Orgull ha de ser signe de respecte, força i solidaritat. Els drets de la població LGTB encara han de recórrer molt de camí per aconseguir la igualtat plena i real i és necessari que treballem cada dia per a visibilitzar-nos com a col·lectiu lliure i divers dins d’una societat respectuosa i plural”. Boronat, a més afegia que s’han donat i es continuen fent passos per a la igualtat i el respecte, destacant que “la participació de la policia local animant a denunciar les agressions LGTBfòbiques, les línies d’autobusos amb els colors de l’arc de Sant Martí o les banderes LGTB en els diferents edificis oficials demostren que som una societat cada vegada més oberta al canvi i a l’evolució” i remarcava que “això no ens pot fer baixar guàrdia, ja que molts companys i companyes, com ara les persones bisexuals o transsexuals continuen patint per mostrar-se lliurement i en eixe sentit, més que mai hui volíem visibilitzar la nostra realitat plural, diversa i respectuosa i pensem que ho hem aconseguit”.

IMG_0892

Realitat plural i respectuosa la que demanava Lambda que també va estar acompanyada al llarg de tota la manifestació de l’Orgull per entitats socials com Amnistia Internacional, CALCSICOVA, la Coordinadora Feminista, les i els Iaioflautes i la Plataforma contra el TTIP, representants dels principals sindicats valencians i partits polítics. El Partit Animalista PACMA, Esquerra Republicana, València en Comú, Podem, Esquerra Unida, Compromís, Ciudadanos, Partit Comunista, UPyD i PSPV-PSOE per part del qual va acudir Pedro Sánchez, van secundar la marxa que finalitzava amb la lectura del manifest. Un manifest que va incidir en recordar de cara a les eleccions vinents les necessitats i compromisos que una societat diversa i plural necessita. Des de Lambda es recordava la prioritat en la lluita contra el VIH-SIDA, la necessitat d’una llei integral per a les persones LGTB que garantisca la seua dignitat i els drets igualitaris, la lluita transversal contra la LGTBfòbia i la signatura de lleis per la igualtat real i la protecció efectiva del col·lectiu LGTB als tractats internacionals per garantir i millorar les condicions d’aquelles persones que han de demanar asil polític. “Ara més que mai la nostra lluita ha de ser ferma. Per açò hui eixim al carrer i seguirem lluitant perquè cap persona patisca discriminació, repressió o siga assassinada per la seua orientació sexual o identitat de gènere” recordava Lambda.

IMG_0897

 

Però sense cap dubte un dels moments més emotius va ser l’inici de la festa. Per primera vegada a la història, la plaça de l’ajuntament, acollia la festa oficial del col·lectiu LGTB donant un exemple de ciutat acollidora i respectuosa amb la diversitat. La façana de l’Ajuntament il·luminada amb la bandera de l’arc de Sant Martí fou la pistolada d’eixida per una nit que s’allargava fins a les tres de la matinada. Diferents actuacions musicals van amenitzar unes activitats de l’Orgull LGTB 2016 que segurament passarà a la història com l’any en què la societat valenciana s’unia a la força Multicolor.

Share This