La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) ha elegit a Uge Sangil com a nova presidenta de la major entitat LGTB d’Espanya. El nomenament s’ha produït dins del VIII Congrés celebrat els dies 13, 14 i 15 a Madrid on també han participat representants de Lambda. La valenciana Paula Iglesias, membre de Lambda, forma part de la nova comissió executiva com a vocal de polítiques estratègiques.

Al llarg del VIII Congrés FELGTB es va renovar el compromís per l’aprovació de la Llei de Igualtat LGTBI en l’àmbit nacional, sent esta la màxima prioritat de l’entitat. A més a més, es va donar el vist i plau a les ponències polítiques i d’organització, documents que marcaran les directrius de la federació al llarg dels pròxims tres anys. Així mateix, es va acordar el canvi de nom de l’organització, que passarà a denominar-se Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals.

La candidatura d’Uge Sangil va ser l’única presentada i va comptar amb 85 vots favorables i 13 en contra. A partir d’ara la comissió executiva encapçalada per Sangil estarà al front de FELGTB durant els pròxims tres anys. Des de Lambda, la seua coordinadora general, Fani Boronat, ha donat l’enhorabona a Uge i el seu equip, així mateix ha convidat als membres de FELGTB i Lambda a continuar treballant colze a colze en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI.

 

Share This