Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Obrim la inscripció a les formacions per a la millora de l’ocupabilitat dirigides a persones trans dins del programa d’inserció sociolaboral CarMel, un projecte que ofereix a les persones trans ferramentes i recursos per a la recerca de feina i també a qui les contracta per a revisar i superar els prejudicis que tanquen les portes d’accés al treball a les persones trans.

Aquest programa és pioner a la Comunitat Valenciana per fomentar la creació d’espais inclusius on el personal de les entitats amb itineraris d’inserció ocupacional pot conéixer les realitats trans de primera mà, sobretot en referència a l’accés i la promoció en el treball, així com referències jurídiques relatives als drets laborals, per a poder dur a terme intervencions satisfactòries des de les entitats.

programa carmel personas trans

En 2020 vàrem desenvolupar la primera edició del programa CarMel i ha arribat el moment de poder repetir-lo perquè, com conta Alicia Hervás Castillo, responsable d’aquest programa en Lambda, «va resultar una experiència molt positiva per a totes dues parts i molt necessària, atés que la població trans és la més discriminada en qüestions laborals, especialment les dones trans».

Segons una investigació de la FRA (European Union Agency for Fundamental Rights), el 77% de les dones trans ha patit discriminació a l’hora de trobar una ocupació, a més d’enfrontar-se a dificultats per a accedir a un lloguer.

Aquesta lluita no és nova: el nom del programa és un homenatge a Carla Gallen i Meluska la Bruska, dues dones trans, feministes, positives, activistes i amb una àmplia trajectòria dins de la nostra entitat. Però és el moment d’actuar amb decisió en la igualtat d’oportunitats davant l’accés al treball de les persones trans. 

Participa d’aquesta nova edició

La formació tindrá lloc els dies 20, 21, 22, 23 i 24 de setembre, de 9:00 a 14:00 hores en la seu de Lambda (C/ República Argentina, 22, de València). Poden inscriure’s totes les persones que vulguen a través d’aquest formulari: https://forms.gle/h6KRD9x8qgSgjB1B7

programa carmel personas trans

El contingut de la formació pretén oferir ferramentes per a fer front a situacions de discriminació en l’àmbit laboral i també per a evitar-les. S’organitzen en diferents mòduls:

M1_ Autoanàlisi i desenvolupament de competències 

M2_ CV i Carta de presentació 

M3_ Estratègies de recerca de feina

M4_ Drets laborals / contractes i prestacions per desocupació 

M5_ Entrevistes de treball i processos de selecció 

Per a les persones trans la formació és becada, assumint la despesa de transport en el cas de les persones que necessiten ajuda per a arribar a la formació. Indica-ho en el moment de la inscripció, i si tens qualsevol dubte pots escriure a social5@lambdavalencia.org 

Share This