Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Divendres que ve 29 de novembre a partir de les 18.30 h tindrà lloc en la seu de Lambda el taller ‘Boicot Trans*‘ impartit per Jessica Marjane Durán Franco, dona trans, activista i fundadora de la Red de Juventudes Trans México.

Jessica ha aprofitat el seu viatge a València per a dur a terme diverses accions formatives que li permeten, d’una banda, compartir amb aquelles persones que ho desitgen les seues experiències i el seu treball amb persones trans a Mèxic i, d’altra banda, recaptar fons que li permeten sostenir el treball de Red de Juventudes Trans México. De manera que, si bé és cert que el taller és una activitat totalment gratuïta, en finalitzar el mateix la gent que puga i vulga, podrà realitzar una aportació econòmica de manera totalment voluntària.

Aforament limitat: 30 persones.

#NoEsperesLoPeor Davant un panorama inhòspit, #SembremosPosibilidades

I a més, el 2 de desembre a les 10.00 h en la Sala d’actes de la Facultat de Geografia i Història, impartirà la ponència titulada: ‘Transfòbia i violències en primera persona. Un acostament a les resistències trans en les universitats i espais públics a Mèxic’.

.

Més sobre Jessica Marjane Duran Franco

És una dona trans i originària de la comunitat indígena hñähñú, radicada actualment a la Ciutat de Mèxic. Compta amb estudis en Dret per la UNAM.

És consultora en temes relacionats amb la identitat de gènere i defensora de drets humans de la comunitat LGBTI.

La seua àrea de defensa, capacitació i incidència se centra en temes relacionats amb el reconeixement de la identitat de gènere, processos d’educació per a la pau, accés a la justícia, i dret a la igualtat i no discriminació.

Ha impartit conferències en universitats en l’àmbit internacional com la Universitat de Washington i dins del Poder Judicial de la Federació, la Suprema Cort de Justícia de la Nació a Mèxic i col·laborat en processos d’incidència internacional davant audiències de la Comissió Interamericana de Drets Humans (Audiència Pública 163. 2017) i en accions articulades des de societat civil en l’ONU, a Ginebra, Suïssa. (2018)

Des de 2014 va fundar la Red de Juventudes Trans México, primera xarxa de joves trans a Mèxic, dedicats i dedicades a teixir xarxes afectives, processos d’educació per a la pau i a la defensa drets humans.

A més brinda assessoria jurídica sense cost a persones trans des del projecte autogestivo ASESÓRA-T, i, recentment, va ser nomenada part de l’Assemblea Consultiva del Consell Nacional per a Previndre la Discriminació a Mèxic per al període 2019-2022. Sent l’assembleista més jove i amb una agenda interseccional des de les joventuts trans.

Share This