Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Hola, sóc Gavih i en rebre el diagnòstic de VIH en Lambda he trobat un grup de persones de diferents edats i perfils que conviuen amb el VIH. Al principi, només teniem en comú el nostre estat serològic però ara sent que tinc una xarxa de persones segures i un espai on puc parlar obertament, sense por al rebuig o al judici.

Al Grup d’Ajuda Mutua Positiu (GAM+) cada persona és única i entre totes enriquim el grup, per això volem comptar amb tu! Et necessitem perquè juntes treballem en diferents temes com ara la por, estereotips, prejudicis, dificultats en les relacions afectivo-sexuals, de convivència…

Tots i totes aportem les nostres demandes, dubtes i interessos propis, així com ganes d’aprendre i d’afrontar la vida amb major facilitat, cosa que a voltes costa, sobretot si acabes de rebre fa poc la notícia… 

Quan jo vaig rebre el diagnòstic, me’n vaig enfonsar pensant que això només em passava a mi i que no ho podia parlar amb cap persona perquè ninguna m’entendria i segur que em donaven l’esquena… Afortunadament, vaig descobrir aquest grup i es va convertir en el meu espai de seguretat. Des de la comunicació, la comprensió, la complicitat i fins i tot l’humor em va ajudar a alliberar-me d’eixes idees errònies i reprendre el camí cap a la felicitat.

En les reunions del GAM+, dinamitzades per l’equip psicològic de Lambda, participem persones de recent diagnòstic i ens convertim, unes per a altres, en un exemple de què conviure amb el VIH és possible, i el grup en un espai segur on parlar de tots estos temes per a sentir-nos millor en la nostra pell. 

Poder relacionar-me de forma natural, sense por a ser jutjat, amb altres persones que entenen allò que visc és alliberador. Al grup compartim dubtes, inquietuds i també il·lusions i alegries perquè la vida es composa de dies foscos i d’altres més lluminosos. Totes som importants i ens recolzem mútuament en el Grup d’Ajuda Mutua Positiu (GAM+). 

Caminar cap a l’acceptació a soles és dur i no cal! Compartir els teus pensaments i sentiments amb altres persones que viuen o han viscut la mateixa situació i que et comprenen, o només escoltar-les parlar et fa sentir més lleuger o lleugera en acabar la reunió perquè no estàs solx. 

Com funciona el GAM+?

Eixir de l’aïllament et permet conèixer a persones diagnosticades amb una vida sana i normalitzada perquè el VIH només és una condició més de les seues vides, i no la única. Cada quinze dies ens trobem de forma virtual, en un espai segur, relaxat i, per descomptat, confidencial.

La participació és sempre lliure i només tu decideixes si intervindre o no, si vols parlar en la reunió o prefereixes observar… i només escoltar ja senta bé perquè sentir-se entre iguals ens reconforta.

Escriu a salutsexual@lambdavalencia.org per a establir una primera entrevista, necessària per a garantir que el grup és un espai segur per a qui participa.

Share This