Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Servei d’Atenció Psicoemocional al VIH (SAVIH)

Viure amb VIH hui dia es pot considerar una malaltia de curs crònic, però és una infecció amb un gran impacte en la vida de la persona, per això és habitual que necessites informació, suport i acompanyament.

Conèixer el teu diagnòstic de la infecció pot provocar-te un procés d’acceptació que a vegades pot ser complicat. Haver de fer front a situacions de desconeixement i desinformació, la por a la malaltia, el rebuig social, la discriminació i l’estigma social i sexual pot portar-te a l’aïllament. Temors relacionats amb el tractament farmacològic o al rebuig al compartir el teu estat serològic a amistats, família o parelles sexuals també són una realitat.

Totes aquestes situacions i pensaments poden portar-te a estats emocionals i psicològics caracteritzats per una baixa autoestima, baix estat d’ànim (depressió), ansietat, estrès, aïllament social, etc.

En què consisteix el Servei d’Atenció Psicoemocional al VIH (SAVIH)

El Servei d’Atenció Psicoemocional al VIH que proposem des de Lambda és un espai d’assessorament especialitzat on la persona que viu amb VIH pugai adquirir habilitats i informació per fer front a possibles situacions difícils, al mateix temps que cobrir les necessitats psicològiques, socials i sanitàries relacionades amb la infecció i que poden afectar a altres problemàtiques de la vida de la persona.

Atenció individual a la persona positiva

A través d’un entorn segur i una atenció individualitzada específica a la població LGTB, i en especial als homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes, acompanyem en l’afrontament del diagnòstic, la gestió emocional, la comunicació de l’estat serològic, l’adherència al tractament, la relació amb l’entorn sanitari, etc. També parem especial atenció a la vida sexual de la persona i als canvis que la notícia del diagnòstic pot produir com la disminució del desig sexual i de la satisfacció sexual, la por a les relacions sexuals, canvis en els comportaments i pràctiques sexuals i altres aspectes com problemes d’erecció o ejaculació prematura.

Si t’interessa sol·licitar cita per a l’acompanyament individual, ens pots contactar a través del 963342191 o al correu provavih@lambdavalencia.org.

Atenció a família, parella i altres persones de l’entorn

En algunes ocasions les persones de l’entorn de la persona diagnosticada de VIH també poden necessitar algun tipus d’acompanyament que li done una visió realista del que suposa la infecció del VIH i deixar de banda els mites i les informacions errònies, moltes d’elles basades en imatges de la infecció de fa molts anys.

El Savih també atén aquestes demandes i fa especial atenció a la parella de la persona positiva, atenció amb la que busquem recuperar les relacions sexuals sanes i satisfactòries.

Si tens una relació de parella, familiar o d’amistat amb una persona que viu amb el VIH i creus que necessites assessorament, ens pots contactar a través del 963342191 o al correu provavih@lambdavalencia.org. 

La Clínica Legal de la Universitat d’Alcalà, que s’integra en la Càtedra Discapacitat, Malaltia Crònica i Accessibilitat als Drets (DECADE), ha preparat una sèrie de fullets amb temes recurrents que preocupen a les persones amb VIH

 

 1. Acomiadament i assetjament laboral per raó de VIH
 2. L’accés a la funció pública per les persones amb VIH
 3. L’accés a les prestacions de la Seguretat Social per les persones amb VIH
 4. El dret a la intimitat de les persones amb VIH
 5. El personal sanitari amb VIH
 6. VIH i el grau d’incapacitat laboral: obtenció i revisió
 7. La contractació de serveis privats per les persones amb VIH
 8. La idoneïtat de les persones amb VIH per a l’adopció de menors
 9. VIH i obtenció i revisió del grau de discapacitat
 10. La responsabilitat civil per la transmissió del VIH
 11. La responsabilitat penal per la transmissió del VIH
 12. VIH i immigració
 13. VIH i gènere
 14. L’accés a prestacions del SNS per les persones amb VIH

 

SUBVENCIONAT PER:         

Share This