Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Des de Lambda ens sumem a la campanya d’informació i sensibilització a favor dels drets laborals de les persones amb el VIH.

#YoTrabajoPositivo Sin discriminación por VIH és una campanya amb la finalitat d’exigir que no es continuen produint casos de discriminació en l’àmbit de l’ocupació i que es garantisca la igualtat d’oportunitats.

Els avanços mèdics entorn del tractament del VIH han permés notables millores en l’estat de salut i en l’esperança de vida de les persones amb el VIH, sent actualment similar a la de la població general. Per això, en l’àmbit laboral, l’estat de salut de les persones amb VIH no hauria de ser un impediment perquè aquestes puguen realitzar qualsevol ocupació o puguen tindre una vida professional igual que qualsevol altra. A més, no existeix risc de transmissió del VIH en el lloc de treball, com el constaten l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització Internacional del Treball (OIT).

No obstant això, diversos estudis i informes assenyalen que aproximadament un terç de la població espanyola rebutjaria compartir el seu espai de treball amb una persona amb el VIH.

La falta d’informació, els perjudicis i l’estigma associats a la infecció estan darrere d’aquesta actitud discriminatòria que provoca que moltes persones visquen amb por al fet que es conega el seu diagnòstic, no siguen contractades o puguen perdre la seua ocupació.

Açi tota la informació de la campanya #YoTrabajoPositivo Sin discriminación por VIH

Tríptic de la campanya

El dimecres 13 de novembre, a les 20.30 h tindrem una xarrada amb Julio Gómez de Trabajando en Positivo sobre el VIH i àmbit laboral. Julio fa 15 anys que treballa en la intervenció sociosanitària amb persones amb VIH, persones drogodependents i persones en situació d’exclusió social. La xarrada s’emmarca dins de les activitats de Salut i +, dirigides a persones amb VIH. No és necessària inscripció prèvia.

 

Share This