Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El grup popular presentarà una esmena a la totalitat.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, FELGTB, com a entitat responsable i impulsora de la proposició de “Llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d’igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgèner i intersexuals”, registrada en el Congrés dels Diputats el 4 de maig de 2017, i que va passar a tràmit per àmplia majoria el 19 de setembre de 2017 amb l’abstenció del Grup Parlamentari Popular i dos vots en contra MANIFESTA:

  1. L’agraïment a l’equip d’experts i expertes juristes, particulars i entitats socials que han participat en la redacció d’aquesta Llei. El seu compromís i professionalitat són innegables, havent aconseguit el millor i més ambiciós document que en matèria de protecció i igualtat LGTBI s’haja tingut fins al moment en aquest país. Qualsevol intent de menysprear la seua labor és, sens dubte, tendenciós i no pot perseguir una altra fi que el de retallar o vetar drets al col·lectiu al que representem.
  2. L‘agraïment al grup parlamentari d’Units Podem per haver assumit el repte de presentar al Congrés dels Diputats aquest projecte de llei nascut dins de la societat civil, que representa les demandes de les entitats LGTBI per a la consecució d’una societat més digna en matèria d’igualtat. Agraïm la seua generositat al no haver-se apropiat en cap moment d’aquesta iniciativa per a un ús partidista. Lamentem igualment els atacs que ha rebut, i que segur rebrà en el futur, per part de grups polítics que han convertit l’exigència ciutadana d’igualtat en un arma política llancívola.
  3. El nostre agraïment també a la resta de grups parlamentaris que, amb el seu suport i respectant l’acord signat en el mes de juny de 2017 de manera prèvia a la celebració del World Pride, han votat a favor de passar a tràmit aquesta proposició de Llei per al seu debat parlamentari. Confiem que el procés d’esmenes aconseguisca millorar un text ambiciós en matèria d’igualtat i de drets humans que situe al col·lectiu LGTBI en posició d’equitat respecte a la resta de la societat, i al nostre país en l’avantguarda dels drets humans.
  4. El nostre rebuig a l’actitud del Partit Popular, que es va abstenir en la votació d’aquest projecte de llei anticipant a més que presentaran una esmena a la totalitat. Un rebuig que naix de la indignació davant la ruptura del compromís que el Partit Popular va signar en el mes de juny de 2017 assegurant recolzar la tramitació de la Llei. Una signatura que, ara ho sabem, tenia com a principal objectiu aparentar alinear-se en la defensa del nostre col·lectiu amb la finalitat de ser convidat a la pancarta de capçalera de la manifestació del World Pride 2017. FELGTB qualifica aquest fet com a engany, manipulació i traïció al col·lectiu LGTBI i les seues necessitats.
  5. La conseqüent pèrdua de confiança en el Partit Popular i la sorpresa davant els seus arguments per a rebutjar part del contingut de la Llei, que no fan sinó demostrar el seu interès a entorpir l’avanç dels drets socials i civils. Sobretot si tenim en compte que tots els grups parlamentaris van ser coneixedors del text el 29 de setembre de 2016 i van tenir oportunitat d’haver fet aportacions al mateix.
  6. Denunciem la falta de rigor del Partit Popular en la seua anàlisi de la Llei amb l’objectiu d’atacar a aquells grups polítics que la defensen i desprestigiar, per extensió, al col·lectiu LGTBI. Açò implica el menyspreu de tots aquells experts i entitats que generosament van participar en l’elaboració del text, així com la instrumentalització que el Partit Popular vol fer dels drets del col·lectiu LGTBI per a finalitats purament partidistes.
  7. Lamentem profundament que el nostre intent d’aconseguir el ple suport institucional a aquesta Llei, amb el valor socialment pedagògic que açò haguera comportat, no haja sigut possible. Com a activistes i persones defensores dels drets LGTBI hem treballat incansablement perquè les demandes del col·lectiu al que pertanyem foren assumides per la totalitat dels grups en el parlament, fet que vam creure haver aconseguit. No obstant açò comprovem que, de nou, els interessos partidistes s’han imposat al benestar comú. Comprovem que per al Partit Popular la paraula donada i signada no té valor, la qual cosa demostra la consideració que té cap al col·lectiu LGTBI.
  8. Finalment, reafirmem la nostra obstinació a aconseguir la igualtat legal i real del col·lectiu LGTBI, i per açò seguirem treballant amb tots els partits polítics i grups parlamentaris per a la millora d’aquesta Llei en el període d’esmenes, així com per a vetlar pel seu compliment després de la seua aprovació. En tots els casos, tal com ha succeït fins ara, serem ferms en la denúncia de totes aquelles qüestions que considerem que vulneren els nostres drets i posen en risc aqueixa igualtat legal i real que defensem.
Share This