Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Cultura

Al llarg de tota la seua trajectòria, les activitats culturals han sigut una eina de treball de Lambda per a visibilitzar des de noves perspectives la diversitat LGTB, més enllà dels estereotips tòpicament reflectits en nombrosos àmbits.

Dins dels nostres objectius d’acció cultural està promocionar i recolzar a artistes, creadorxs i recursos de cultura LGTB, tant des d’espais propis de Lambda, com realitzats en altres centres de producció cultural.

Per a açò organitzem activitats culturals on representar, explorar i reflexionar la diversitat sexual i de gènere. Presentacions de llibres, visites a exposicions d’art, assistència a obres de teatre, debats, etc., són algunes propostes habituals que podràs seguir en la nostra programació i en les quals pots participar.

A més tractem de ser un recurs informatiu sobre el panorama cultural relacionat amb la diversitat sexual i de gènere, promocionant iniciatives d’interès general a través dels nostres mitjans de difusió.

Sens dubte el cinema té un paper fonamental en aquestes qüestions i per açò des de 2015 comencem amb “Mostra la Ploma”, un festival estable de cinema LGTB a València, centrat en curtmetratges i documentals. Sens dubte és un esdeveniment que la nostra ciutat necessitava incorporar a la seua agenda cultural. El festival té les seues extensions en altres poblacions a través de “Mostra la Ploma als Pobles”, realitzant sessions que combinen la projecció de diversos curts i un debat en els municipis que ens ho sol·liciten.

També tractem de difondre la història del nostre treball i reivindicacions, per a açò realitzem exposicions basades en els fons històrics de cartelleria i materials audiovisuals que de manera itinerant estan presents en diversos espais i municipis. “La força dels somnis, 25 ays Lambda”, “Orgull, visibilitat i lluita”, “XXX Lambda, relats íntims d’activistes LGTB” són algunes de les mostres realitzades.

I finalment volem incentivar i potenciar els estudis sobre la memòria històrica i identitats culturals de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, així com afavorir la cura del patrimoni comú. Per a açò posem el nostre arxiu a la disposició d’especialistes per als seus treballs de recerca, i oferim la participació en conferències, cursos, tallers, jornades i congressos relacionats amb la història i la cultura LGTB

Share This