Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Biblioteca

La Biblioteca de Lambda és la tercera biblioteca especialitzada en temàtica LGTBI més gran de l’estat espanyol, on trobaràs un ampli fons en diversitat sexual i d’identitat i expressió de gènere, que ve incrementant-se des de 1986.

 

Pots tindre accés a:

  • ÀUDIOS: 200 programes de ràdio i conferències, en procés de digitalització: Disponible punxant ací.
  • GRÀFIC: centenars de cartells, adhesius, fotos, etc.
  • INTERNET: reculls d’adreces web on trobar vídeos, àudios, textos, col·lectius, blogs, etc.
  • VÍDEOS: desenes de documentals, curts i llargmetratges, alguns encara per digitalitzar.
  • TEXTS: més de 2000 llibres (literatura i assaig), 4000 revistes especialitzades i centenars d’articles de premsa.

 

Vols fer ús del servei de biblioteca?

  • Horari de catalogació i consultes bibliogràfiques:  Per a concretar horaris escriu-nos al correu: biblioteca@lambdavalencia.org
  • Per a consultar tot tipus de documents al local no cal associar-se, per als préstecs sí.
  • Pots enviar-nos els teus suggeriments i propostes per tal d’adquirir nous títols, o les teues donacions.
  • A més, pots consultar les últimes novetats en el blog de la biblioteca.

 

Principals matèries en les monografies de la biblioteca:

En NOVEL·LA, POESIA i TEATRE, tenim des de clàssics com Oscar Wilde o Tenessee Williams fins a autors actuals com Jaime Bayly o Lluís Llach, passant per autores com Gloria Fuertes o Patricia Nell Warren, a més de literatura infantil i juvenil, llibrets de falles o còmics com els de Ralf König.

Pel que respecta als assajos la biblioteca disposa de llibres de RELIGIÓ com “Lo que la Biblia dice realmente sobre la homosexualidad” de Daniel A. Helminiak o “Estudio sociológico y jurídico sobre homosexualidad y mundo islámico” de Lola Martín.

En l’apartat de DRET trobareu diversos aspectes amb títols com “VIH/SIDA y derecho” de Luis Fernando Barrios o “Desigualdad por razón de orientación sexual e identidad de género, homofobia y transfobia” de Teresa Peramato.

En PSICOLOGIA no podia faltar un dels best-sellers actuals, “Quiérete mucho maricón” del psicòleg Gabriel J. Martín o “Biologia de la homosexualidad” de Diego López.

Una de les prestatgeries més nodrides és la d’EDUCACIÓ, amb títols com “Transeducar, arte, docencia y derechos LGTB” de Ricard Huerta o “Adolescentes ante la diversidad sexual” de José Ignacio Pichardo (ed.).

En SEXOLOGIA trobareu, per exemple, “BDSM estudios sobre la dominación y la sumisión” de Thomas S. Weinberg (ed.) o el “Gran diccionario erótico de voces de España e hispanoamérica” d’Antonio Tello.

La prestatgeria de GÈNERE està subdividida en altres com lesbianisme, feminisme, masculinitats, identitat i expressió de gènere, Teoria Queer, transsexualitat, bisexualitat, violència de gènere o sexisme, amb llibres com “Lenguaje, poder e identidad” de Judith Butler o “Transexualidad, intersexualidad y dualidad de género” de José Antonio Nieto Piñeroba.

“Wittgenstein” de William Warren i “Sexo, poder, verdad. Conversaciones con Michel Foucault” els trobareu respectivament a FILOSOFIA i POLÍTICA, mentre que “Entender la diversidad familiar: relaciones homosexuales y nuevos modelos de familia” de José Ignacio Pichardo o “La cultura de la homofóbia y cómo acabar con ella” de Ramón Martínez són dos exemples del que us trobareu a la prestatgeria de SOCIOLOGIA.

Dins d’ANTROPOLOGIA destaquen “Hombre, mujer y muxe’ en el Istmo de Tehuantepec” de Marinella Miano i “Homosexualidad ritual en Melanesia” de Gilbert H. Herdt (ed.)

SALUT conté llibres de temàtica general, però sobretot de diferents aspectes relacionats amb el VIH com guies, informació general, dones, psicologia, educació, alimentació, medicina, sociologia, història o biografies, per exemple “El sida y la mujer: aspectos clínicos y sociales” de Julia del Amo o “Prevenir el sida: guia para padres y educadores” de José Pedro Espada i Mª José Quiles.

En ART a més de llibres sobre cinema, fotografia, pintura o dibuix, també teniu al vostre abast llibres d’art relacionat amb VIH, teoria de l’art i la diversitat o teoria de la literatura LGTBI, que inclou llibres com “Desde aceras opuestas: literatura/cultura gay y lesbiana en Latinomérica” de Dieter Ingenschay (ed.) o “Placeres ocultos: gays y lesbianas en el cine español de la transición” de Alejandro Melero.

En HISTÒRIA s’abasten diversos períodes amb llibres com “Juego de damas: aproximación histórica al homoerotismo femenino” de Luz Sanfeliú i també s’hi inclou una secció dedicada a la història del moviment polític LGTBI amb, per exemple, “Identidad y cambio social: transformaciones promovidas por el movimiento gay/lesbiano en España” de Jordi M. Monferrer.

Hi tenim un apartat dedicat als llibres desfasats, bé per ser anacrònics o per ser homofòbics o misògins, i que poden ser de qualsevol matèria: com sociologia, psicologia o dret. Per exemple “Gamberros, homosexuales, vagos y maleantes” escrit en 1962 per Antonio Sabater o “Elementos de crítica homosexual” de Mario Mieli, un clàssic de finals dels 70.

I no poden faltar les BIOGRAFIES: Lorca, Oscar Wilde, Ocaña, Chavela Vargas, Gloria Fuertes, Tennessee Williams, Virginia Woolf, Passolini, Proust, Francis Bacon o Nijinsky.

 

 

Share This