Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Dos homes que viuen en llocs molt llunyans no poden veure’s però sí viuen una història d’amor que es fonamenta en la distància. Elián és un actor espanyol que viu a Madrid i Pablo, un argentí assentat en Australia. 

Elián i Pablo es coneixen per internet i, malgrat les distàncies físiques i socials, estableixen una relació de quotidianeitat fins a convertir-se en “l’únic que l’altre té al món”. Tot això, gràcies a les tecnologies. 

En “Próximo”, la connexió a internet es torna imprescindible perquè quan falla la il·lusió d’estar junts, de la companyia, es trenca i resta la soledat. Aleshores, reflexiona el director, podem estimar sense presència física? Sense contacte pell a pell?

Claudio Tolcachir, dramaturg argentí, és el director i proposa “l’experiència d’estar lluny de tot, de viure les emocions més intenses sense el cos present. Naixements, morts, amor, sexe”. La màgia del teatre permet a qui observa l’obra colar-se en la irreal proximitat d’un Skype: “Un instant junts, un instant separats”, apunta Tolcachir.

Al teatre, els 20.000 quilòmetres que separen els dos personatges es materialitzen en dos espais escenogràfics a cada extrem del escenari. Cada un d’ells té al seu voltant elements de la seua qüotidianeitat que tracta de compartir amb l’altre a través de la pantalla, cada vegada amb major implicació emocional. 

proximo teatre castelló

Des de la butaca, podem gaudir de tot el procés des de l’enamorament d’aquestos dos homes, malgrat la llunyania física, com una aventura per escapar de la soledat. Una peça totalment actual que porta una part de la realitat ja habitual del segle XXI a l’escenari: la identitat, el desig de connectar i, al mateix temps, la por a un compromís real. 

No et perdes aquesta obra super actual que no està en la programació a València! “Próximo” –irònic títol–, es representarà al Teatre Principal de Castelló, el 25 d’octubre, a les 18:00 hores. Encara queden entrades! Hi ha descompte del 30% per a grups a partir de 10 persones, a banda d’altres descomptes no acumulatius. 

Share This