Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

Margarida Borràs 2016

Un any més, i ja van 21 edicions, Lambda lliura els seus històrics Premis Margarida Borràs, uns guardons que reconeixen la trajectòria pública de persones o entitats en la defensa dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Aquest any els premis recauen en Movimiento Contra la Intolerancia, Pepe Miralles i Luisa Notario.

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals porta des de l’any 1995 atorgant els Premis Margarida Borràs, una distinció que l’associació fa a les persones o entitats que han lluitat a favor de la igualtat i el respecte de totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Aquest any, celebrant la XXI edició d’aquests ja històrics premis, Lambda ha volgut premiar el treball que des de fa 25 anys porta realitzant Movimiento Contra la Intolerancia, una associació capdavantera en la lluita per a acabar amb la violència i la intolerància, defensant els drets humans i denunciant els delictes d’odi, atenent a les víctimes i sensibilitzant en l’àmbit educatiu.

Pepe Miralles, professor en la Facultat de Belles Arts de València i artista visual, serà reconegut per la seua trajectòria artística i educativa compromesa amb diverses problemàtiques relacionades amb la comunitat LGTB, destacant especialment la seua insubstituïble mirada sobre el VIH -sida i la defensa dels drets socials.

I finalment, un més que merescut premi per a Luisa Notario, la primera dona a ser coordinadora general de Lambda, la qual ha dedicat més de 15 anys a l’activisme LGTB dins de la nostra associació, participant en diferents grups i sent un referent entre les dones lesbianes visibles de l’estat espanyol.

A l’acte de lliurament dels Premis Margarida Borràs, que tindrà lloc el divendres 3 de juny, a les 19 h, al Paranimf de la Universitat de València (Carrer de la Universitat 2, València), assistiran diferents representants de la política, la cultura, els sindicats i el món associatiu valencià.

Share This