Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

El Grup d’Assessorament en Temes Trans (GATT) està format per persones trans diverses.

Ens encarreguem d’organitzar activitats relacionades amb les diferents realitats trans, destinades tant a persones trans com al públic en general; educar sobre les identitats trans i denunciar la discriminació actuant contra la transfòbia i la intolerància per gènere.

El nostre paper en Lambda està especialment dirigit a treballar les següents reivindicacions:

 • L’expressió de la identitat de gènere com un dret fonamental de totes les persones.
 • La diversitat d’identitats de gènere com una realitat a respectar, dedicant una especial atenció a les identitats de gènere no binàries.
 • La despatologització de les identitats trans, dels gèneres no normatius i de la terminologia trans.
 • Defensar la lliure expressió de gènere.
 • El reconeixement de la identitat de gènere de menors trans i l’accés als recursos que necessiten tant menors com les seues famílies per aconseguir-ho.

Si t’interessa formar part d’aquest grup, o tens alguna proposta, activitat o acció vinculada a temes trans i vols que la canalitzem a través de Lambda, escriu a trans@lambdavalencia.org

Si eres familiar d’una persona trans i t’agradaria estar en contacte amb altres famílies en la mateixa situació per a participar en activitats i compartir experiències, pots visitar l’espai en la web del Grup de Famílies Trans on trobaràs més informació.

Ací tens més informació

 • Ser trans no és cap malaltia o trastorn, si no una circumstància que pot requerir (segons les necessitats de cada persona) una sèrie de canvis de naturalesa social i/o mèdica a fi de poder expressar la nostra identitat de gènere a l’exterior.  
 • Totes les persones tenen com a dret fonamental definir la seua pròpia identitat de gènere i el dret a l’autonomia del propi cos.
 • La identitat de gènere, siga la que siga, és la que autodetermina cada persona i no té per què coincidir amb els gèneres binaris que ens són assignats en nàixer segons els nostres genitals.
 • Ningú pot dir quan una persona és o deixa de ser trans. Cada persona té el dret a definir-se com a tal en el moment de la seua vida en el qual el crega convenient i deixar de fer-ho en el moment en el qual considere oportú.
 • Les nostres vivències són tan diverses i comunes com les de la resta de la societat. Ser una persona trans és només una part de la nostra identitat i no és raó per a invisibilitzar-nos ni per a ser tractades com un exotisme o amb menys drets que la resta. Ens definim primer com a persones, després com a dones, homes o persones no binàries i, finalment, com trans.
 • La visibilitat de les persones trans, el nostre aspecte o la forma en la qual expressem la nostra identitat, no han d’estar sotmeses a l’escrutini ni a l’aprovació de la societat, si no que formen part dels nostres drets fonamentals i de l’exercici de les nostres llibertats.
 • Reivindiquem la despatologització de les identitats trans  i la desaparició de connotacions negatives i pejoratives de les paraules trans, transsexual i altres associades a la condició de ser-ho.
 • Les persones trans som la veu principal en la nostra pròpia lluita i els qui definim les nostres necessitats, les nostres identitats i la forma en la qual decidim viure.
 • És responsabilitat de tot el món crear una societat lliure de transfòbia on les persones que la componen puguen exercir el dret al lliure desenvolupament de la personalitat sense por de ser invisibilitzades, aïllades, marginalitzades o agredides per sentir no pertànyer al gènere que els va ser assignat en nàixer.

 

 SUBVENCIONAT PER: 

Share This