Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La teua filla o fill  t’ha manifestat què és una persona trans?

Vols rebre informació sobre les infàncies trans?

Ja que amb freqüència ens és difícil trobar informació de qualitat sobre el tema, especialment a les famílies i persones responsables de la criança de les persones trans menors d’edat, des de Lambda s’ofereix una eina per a les famílies amb menors trans que estan iniciant el procés de transició i que desitgen obtindre més informació.

Aquest espai ofereix informació bàsica contrastada i fiable en relació als drets de les Persones trans, que la Llei Valenciana (Llei 8/2017, de 7 d’abril de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana) ens otorga.

El primer que hem de tindre clar és que les identitats trans no són una malaltia mental, no són una patologia i no són una disforia de gènere, són una variant més de la nostra diversitat que sol manifestar-se des de la infància i que requereix una atenció per part de la família i de l’entorn que afavorisca l’inici primerenc dels processos de transició social, perquè menors i joves trans es visquen i expressen en funció del que senten que són i no del que s’espera d’elles i ells.

farmilias trans menores binarios

farmilias trans menores no binarios

 

On he de dirigir-me per a començar el procés de transició?

El Departament de Salut de València – Hospital Doctor Peset, compta amb la Unitat de Referència d’Identitat de Gènere per a l’assistència i l’atenció de persones trans. En aquesta unitat, s’ofereix atenció psicoterapèutica, teràpia hormonal i farmacològica, així com atenció quirúrgica, per a l’atenció de persones trans.

Unitat de referència d’Identitat de Gènere.. Nivell 1/ Fase assistencial: Atenció Psicoterapèutica.
Centre de Salut Sexual i Reproductiva Font Sant Lluís. Carrer Arabista Ambrosio Huici, 30. 46013 – València.
Àmbit territorial de referència: Província de València.

Unitat de referència d’Identitat de Gènere. Nivell 2/ Fase assistencial: Hormonal i Farmacològica.
Hospital Universitari Doctor Peset. Av. Gaspar Aguilar, 90. 46017 – València.
Àmbit territorial de referència: Província de València.

Unitat de referència d’Identitat de Gènere. Nivell 3/ Fase assistencial: Atenció Quirúrgica.
Hospital Universitari Doctor Peset. Av. Gaspar Aguilar, 90. 46017 – València.
Àmbit territorial de referència: Província de València.

 

On puc fer el canvi de nom registral?

Per a dur a terme el canvi de nom registral podem dirigir-nos a la Ciutat de la Justícia (Av. del Professor López Piñero, 14, 46013 València).

Desgraciadament, per al canvi del sexe en el DNI, encara hem de tindre en compte que està en vigor la Llei Trans Estatal (Llei 3/2007, de 15 de març, reguladora de la rectificació registral de l’esment relatiu al sexe de les persones). Aquesta llei encara exigeix dos certificats mèdics o psicològics: un que certifique que la persona trans té “disfória de gènere” i un altre que certifique que ha portat un tractament mèdic durant 2 anys.

 

Que és el Protocol d’acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat?

El protocol d’acompanyament s’estableix per garantir el dret a la identitat de gènere, l’expressió de gènere i la intersexualitat, que conté les actuacions de prevenció, inclusió, protecció, sensibilització, acompanyament i assessorament a l’alumnat trans i intersexual i a les seues famílies.

La finalitat d’aquest protocol és afavorir la inclusió educativa, assumir la igualtat i la diversitat com a valors capitals i irrenunciables, de manera que totes les persones que conformen la comunitat educativa respecten i facen respectar els drets humans, dins de l’àmbit educatiu.

 

Recursos que oferim en Lambda

Grup de famílies amb menors trans

El grup de famílies de persones trans és un espai de trobada en el qual compartir experiències, dubtes, vivències i emocions. Un espai segur en el qual poder sentir-nos entre iguals. En les nostres trobades, a més de compartir i passar-nos-ho bé, preparem activitats i organitzem diferents eixides lúdiques i culturals.

Si tens interés a participar o necessites més informació escriu-nos a families.trans@lambdavalencia.org.

 

Grup adolescent

L’espai adolescent és un espai d’adolescents LTGB+ d’entre 12 a 18 anys que acudeixen a un segur i positiu, de socialització i creixement personal on poden compartir experiències, pors, inquietuds. Un espai on es guia i fa costat a les persones a previndre o pal·liar qualsevol situació de violència o vulnerabilitat en el seu entorn familiar, escolar o altres i on ofereixen referents positius i activitats que els beneficien i s’ajusten a les seues necessitats.

Si tens interés a participar o necessites més informació escriu-nos a adolescents@lambdavalencia.org

 

Orienta | Oficina integral LGTBI

És un servei d’assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones reunides, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats. És un servei públic concertat, que ofereix les següents prestacions de manera gratuïta:

  1. Assessorament psicològic, tant individual com en parella o en grup.
  2. Itineraris individualitzats d’atenció social, que inclouen acompanyament personalitzat.
  3. Suport legal en temes relacionats amb qüestions LGTBI+ (matrimoni, filiació, modificació registral en persones trans…)

 

Share This