Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

A punt de tancar l’Octubre Trans, llancem el manifest trans de l’any més extrany que podem recordar. Celebrem el Dia de la Despatologització Trans (17 d’octubre) però la legislació actual ens continua tractant de manera desigual a la resta de la societat. Les persones trans (binàries i no binàries) estem fartes de ser ciutadania de segona i reclamem igualtat real ja.

Llegir el manifest

La major violació de drets humans que pot existir sobre nosaltres, com persones trans, és que una tercera tinga autoritat per a decidir qui som. Estemos fartes de ser ciutadania de segona i de ser expulsades als marges del sistema, i reclamem una llei trans estatal ja. Els  nostres cossos, les nostres decisions, els processos pels que passem, tant mèdics com socials, i la nostra expressió de gènere no defineixen la nostra identitat.

Sis persones trans demostren a través de les seues històries de vida la necessitat urgent d’aprovar una Llei Integral Trans estatal que garantisca la seua igualtat davant la llei i reconega el dret d’autodeterminació i la despatologització de les identitats trans en la campanya “Igualdad trans” de FELGTB.

octubre trans

En aquest sentit, celebrem la constitució finalment del Consell Consultiu Trans, del qual Lambda forma parte junt als col·lectius Diversitat i Queerfest que també lluiten pels drets de les persones trans; les associacions de familiars Chrysallis i Dret a ser, a més d’agents econòmics i socials, i la vicepresidenta de la Generalitat com a presidenta del Consell.

El Consell Consultiu Trans és un espai d’interlocució permanent i de participació social en el qual, i açò és el més important, «millora la comunicació amb les administracions públiques i l’accés directe per a traslladar com ens afecten directament les polítiques que es desenvolupen en matèries trans», explica María Homsani, representant de Lambda en el Consell.

El Consell es reunirà com a mínim dues vegades a l’any i passarà un informe anual a Les Corts sobre la situació de les persones trans en l’àmbit del País Valencià, amb propostes de millora i adaptació dels serveis o administracions competents sobre la base dels fets que constate.

GATT Lambda

Espais trans en Lambda

María Homsani també és coordinadora, junt a Airto Granell, del Grup de Assessorament en Temes Trans de Lambda, un espai on les persones trans poden mostrar-se tal i com són sense ser jutjades, on poden ajudar i ser ajudades, i on preguntar i trobar respostes a les seues inquietuds. I també és el GATT el lloc des del qual traslladar a la societat els missatges de la lluita pels drets trans.

Si eres familiar d’una persona trans, també tens el teu espai en Lambda, en el grup de Famílies Trans.

octubre trans

Un alt percentatge de la població trans està aturada o treballa en una situació d’alta precarietat. Per atendre aquesta necessitat i donar-li solució, hem posat en marxa un programa d’inserció socio-laboral per a persones trans, coincidint amb l’Octubre Trans. Si t’interessa, pregunta per telèfon a la seu.

Per primera vegada enfoquem un programa d’aquestes característiques en el foment d’espais inclusius a partir de la formació a professionals de l’àmbit sociolaboral en eines, habilitats i matèria trans per a poder treballar de manera satisfactòria. Perquè si les persones que orienten els itineraris de cerca d’ocupació no coneixen la realitat trans, igual que les empreses, no avançarem.

La primera línia d’actuació planteja accions formatives integrals dirigides a persones trans, enfocades en l’adquisició de coneixements, habilitats i recursos en diferents àrees. Estan pensades per a desenvolupar habilitats socials amb les quals fer front a possibles situacions de discriminació per transfòbia en l’àmbit laboral. Per una altra, s’aporten eines i recursos actualitzats per a posar en marxa la cerca o millora d’ocupació.

La segona línia d’actuació busca sensibilitzar a professionals d’entitats públiques i privades que compten amb itineraris d’Inserció soci laboral. Aquestes jornades abordaran temes sobre drets de les persones trans, diversitat sexual, de gènere i familiar, i continguts per a previndre la LGTBfòbia.

Si t’interessa aquesta formació, pregunta per telèfon en la seu.

Share This