Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

La marxa, sota el lema “Exigim un món lliure per ser com som”, ha sigut la més recolzada dels últims anys en l’àmbit social, polític i institucional

La manifestació ha finalitzat, per segon any consecutiu, amb una festa oberta a la plaça de l’Ajuntament

[VALÈNCIA, 24 DE JUNY DE 2017] La ciutadania valenciana ha mostrat la seua força unint veus en una única petició: exigir un món lliure per ser com som. Amb eixa consigna com a lema de capçalera, la Manifestació de l’Orgull LGTB recorria els carrers de València mostrant la diversitat i el respecte a qualsevol forma de ser i estimar. “Aquest any la participació s’ha multiplicat en relació a altres anys i això és una prova que la societat valenciana recolza la necessitat que els drets humans més bàsics i fonamentals siguen respectats també en relació a les persones LGTB. La nostra forma d’estimar no pot convertir-nos en ciutadans i ciutadanes de segona”, va indicar Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

Organitzada per Lambda, la manifestació tornava a convertir-se en un acte obert a tota la ciutadania, mostra del respecte i la llibertat, que des de l’organització s’ha estat demanant per a totes les persones i col·lectius que participen. Passades les 21:30 hores, la manifestació ocupava per segon any consecutiu la plaça de l’Ajuntament per a posar punt i final a la jornada amb música, llums i la lectura del manifest.

Des de Lambda han recordat la necessitat d’una llei estatal i autonòmica contra l’LGTBfòbia i per la igualtat efectiva i la no discriminació, han exigit la despatologització trans per part de l’Organització Mundial de la Salut i la resta d’organismes internacionals, i un canvi radical en la política exterior espanyola i europea, amb una acció diplomàtica efectiva contra els Estats no democràtics i favorable a la recepció de les persones perseguides per la seua orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

A més a més, Lambda no ha volgut oblidar als col·lectius de major vulnerabilitat i ha recordat la necessitat d’una implementació efectiva i ràpida de la Llei integral trans al País Valencià, la creació d’un pla coordinat de lluita contra el VIH/sida i d’acció contra la serofòbia i un compromís institucional i de la societat contra totes les agressions masclistes i LGTBfòbiques. En aquest sentit, Pau López-Clavel, secretari d’organització del col·lectiu, insisteix que “el treball contra l’odi ha de fer-se amb projectes que impliquen a tots els àmbits socials. L’ensenyament, la salut, l’àmbit jurídic, el laboral o l’esport no poden ser compartiments estancs on la diversitat no tinga espai. És necessària una formació del personal tècnic i de la societat en igualtat en la diversitat i valors democràtics”.

Share This