Email

info@lambdavalencia.org

Telèfon

Oficina: 96 334 21 91
InfoROSA: 96 391 32 38

Adreça

Av. Primer de maig, 55,
46017 – València

 

Ambdues entitats han signat un acord de col·laboració amb la finalitat de visibilitzar, promocionar l’accessibilitat i crear espais de participació i inclusió de persones LGTB amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals s’uneix a Plena inclusió CV amb la signatura d’un conveni per a la defensa del dret a expressar lliurement la sexualitat i identitat pròpies de perxasones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

L’acord, que ve a completar el conveni signat en el mes de desembre a nivell estatal entre Plena inclusió Espanya i la Federació Estatal de Lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (FELGTB),  permetrà a ambdues entitats implementar els programes de suport necessaris per a la defensa dels drets de les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament al País Valencià.

Es tracta d’un conveni fonamental per a poder combatre en profunditat la doble discriminació que pateixen les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual, pel fet de tenir discapacitat i de ser LGTB. Aquest conveni, entre altres accions, garantirà la realització d’activitats destinades a l’intercanvi de  formació i material de sensibilització tant en discapacitat intel·lectual com en diversitat sexual i de gènere. A més, Lambda i Plena Inclusió CV també treballaran de forma conjunta en l’organització de tallers, xarrades o campanyes de suport mutu. Es tracta, segons indica des de Lambda Fani Boronat, Coordinadora General de l’entitat, de treballar incloent a partir d’ara “la perspectiva de la discapacitat en totes les nostres accions, sent aquesta característica un tret global més dels molts que pot contenir qualsevol persona LGTB”.

Un treball transversal que, des de Plena inclusió CV, també remarca el seu President, Mario Puerto, “és important que siguem conscients del dret de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a expressar lliurement la seua orientació sexual o de gènere.”

En aquest sentit, dins de la secció Mostra la ploma als pobles d’enguany, està prevista la inclusió del documental “Dobles Armarios, Dobles Apoyos” realitzat per Plena Inclusió CV com una eina més en la lluita pels drets de les persones LGTB amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

La signatura d’aquest conveni ve a certificar una col·laboració que ja s’estava produint entre ambdues entitats. En aquest sentit, des de Plena inclusió afirmen que, quan es va començar a treballar amb persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat sexual o de gènere, van descobrir que ambdues organitzacions manejaven llenguatges similars. Des de Lambda, indiquen que aquest fet es deu, fonamentalment, al fet que les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones LGTB “hem sigut persones tutelades al llarg de la història”. 

Per a Mario Puerto, es tracta, doncs, d’una qüestió de drets bàsics, “perquè la sexualitat és alguna cosa inherent a la persona. Volem trencar barreres i límits, allunyar pors. Volem continuar compartint i creixent, necessitem eixir dels “corralitos”: que les persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat sexual estiguen en els grups LGTB i que, en les entitats, les persones LGTB es visibilitzen cada vegada més”.

PLENA INCLUSIÓ COMUNITAT VALENCIANA
És un moviment d’associacions de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i les seues famílies, al País Valencià. És una ONG sense ànim de lucre, a més de l’entitat més representativa del sector en la Comunitat Autònoma. Ho constitueixen un total de 50 associacions, quasi 8000 persones sòcies i 6000 usuaris i usuàries, 120 Centres i més d’1.700 professionals.

Plena Inclusió CV és una entitat més de les 19 que existeixen en tot el territori estatal i que conformen el Moviment Associatiu Plena Inclusió Espanya. La seua missió és contribuir, des del seu compromís ètic, amb suports i oportunitats, al fet que cada persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i la seua família puguen desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, així com a promoure la seua inclusió com a ciutadana de ple dret en una societat més justa i solidària.
LAMBDA

És una associació sense ànim de lucre, reconeguda Entitat d’Utilitat Pública pel Govern d’Espanya, que compta amb 31 anys de lluita per la diversitat sexual, de gènere i familiar al País Valencià. Actualment és la principal associació LGTB a nivell autonòmic per nombre de socis i sòcies i volum de treball, i és membre de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), al costat de col·lectius de la resta de l’Estat. Els seus principals objectius van en la línia de la lluita contra tota discriminació o violència motivada per orientació sexual o identitat i expressió de gènere, apostant per la igualtat de drets de lesbianes, gais, persones trans i bisexuals, així com per la fi de tota LGTBfòbia.

Share This